Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.11.19. 09:57 Árpádiusz

Autóval a szigeten

 Néhányan saját autóval érkeznek Angliába. Ezzel nincs is semmi gond egészen a partraszállásig. Ekkor döbbennek rá sokan, hogy itt „rossz” oldalon folyik a közlekedés. Persze mint oly sok „maradi” dolgot, ezt is meg lehet szokni idővel. De a problémák itt nem érnek véget. A hatályos jogszabályok értelmében, ha huzamosabb ideig használ valaki külföldi rendszámú autót, akkor azt köteles a járművet honosítani.

Vagyis magyar rendszámú gépkocsival 12 hónapon belül, megszakítással, legfeljebb hat hónapig lehet közlekedni az Egyesült Királyságban. Ezt követően köteles brit rendszámot kiváltani a gépjárműre, illetve ha eleve 6 hónapnál hosszabb időszakra érkezik, már a tartózkodás elején gondoskodni kell erről.

A honosítás a helyi DVLA (Driver and VehicleLicensingAgency) végzi. Ha megkaptad a megfelelő iratokat és a rendszámtábláról is gondoskodtál, akkor jönnek a költségesebb dolgok. Biztosítás és útadó. Mindkettőnek borsos az ára.

A sok macera és extra költség miatt eddig még nem akadt olyan ismerősöm, aki ezt bevállalta volna és én se látom sok értelmét, többek között a fordított közlekedési rend miatt. Angliában egyébként olcsóbban lehet autót venni, mint otthon és ennek elég egyszerű oka van. A piac kicsi, a kontinensen nehéz eladni az ilyen kocsikat, ezért főleg alkatrésznek hordják el őket.

Tehát a saját autóval való kinttartózkodást nem javaslom. Ha valaki autófüggő, akkor inkább legyen elvonása egy ideig.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: autó


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása