Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.03.03. 01:32 Árpádiusz

Szakmával és angoltudással 2. rész - Diplomahonosítás

Bizonyítványok és diplomák honosítása

 Aki abban reménykedik, hogy magyar diplomáját könnyedén tudja Angliában honosítani, annak rossz hírrel kell számolnia. Az Oktatási Hivatal ugyan kiállít hatósági igazolást, de ezt magyar nyelven teszi.

Ennél fogva a fordítás és annak hitelesítése már magánügy. De, hogy pontosan hogy is zajlik ez?

Munkavégzéshez vagy továbbtanulás céljából szükséges a Magyarországon megszerzett oklevél vagy bizonyítvány honosítására. Ez egy többlépcsős folyamat, mely Magyarországon kezdődik. Minden egyes lépés pénzbe kerül, ezért érdemes a hatályos tarifákról érdeklődi.

Magyar Ekvivalencia és Információs Központ

A Magyarországon megszerzett bizonyítványokról tőlük kell hatósági igazolást kérni. Ez a dokumentum magyar nyelven íródik, ezáltal ezt önmagában nem lehet Angliában használni. Ugyanitt lehetőség van gyakorlati időről is hatósági igazolást kérni, mely segítségével szakmai gyakorlatot lehet igazolni.

Részletekért érdemes az OH honlapján érdeklődni: http://www.oh.gov.hu/ekvivalencia

Fordító irodák

Rájuk természetesen az angol nyelvű fordítás miatt van szükség. Itt érdemes megérdeklődni, hogy a fordítás hitelesítésében tudnak-e segíteni.

Magyar nagykövetség

Magyarország londoni nagykövetségén lehet kérni hitelesítést, bármilyen hivatalos dokumentum esetén. Hamár egyszer Anglia a cél, érdemes velük felvenni a kapcsolatot.

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/UK/hu/

NARIC

Angliában a bizonyítvány honosítását a NARIC végzi el. Ez a szervezet nem csak a szakképesítés meglétét ellenőrzi, illetve fogadja el, hanem egyúttal besorolja azt az angol oktatási rendszer keretin belül. Ennél fogva az általuk kiadott igazolás alapján tudni lehet, hogy a Magyarországon megszerzett képesítés milyen képzési szintnek felel meg Angliában.

Részletekért érdemes a NARIC honlapján érdeklődni: http://www.naric.org.uk


 

Szólj hozzá!

Címkék: munkavállalás nyelvtudás papírmunka


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása