Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.03.29. 20:45 Árpádiusz

Egészségügyi munkavállalásról Angliában 4 - Betegápolóknak

 Aki betegápolóként kíván Angliában dolgozni, köteles regisztrálni a Nursing and Midwifery Council-nál (NMC). Maga a regisztráció viszont nem ad automatikusan jogot a munkavégzéshez. Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen, kérelmeznie kell a regisztrációt, mely után az NMC megvizsgálja, hogy a jelentkező által megszerzett szaktudás megfelel-e az itteni követelményeknek.

 Az EU területén végzett ápolóknak meg kell felelnie az NMC előírásainak. Összehasonlításra kerül a kérelmező országában kapott oktatás az itteni követelményekkel és szükség szerint kérhetik az alkalmassági és szakmai teszt elvégzését.

 Az NMC nem követeli meg az angoltudás bizonyítását, ám az NHS kérheti szintfelmérő teszt elvégzését.

 A regisztrációkor az NMC automatikusan elfogadja a következő szakképzéseket, ha a jelentkező ezt 2004. május egy után szerezte meg.

- Ápoló bizonyítvány

- Diplomás ápoló oklevél

- Egyetemi okleveles ápolói oklevél

 Amennyiben a jelentkező 2004. május egy előtt szerezte meg a szakképesítését, akkor a magyarországi szakhatóságtól kell kikérnie a megfelelő dokumentumokat. Az ügyben illetékes:

Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal

1027, Budapest, Zrínyi Miklós utca 5.

+36-1-235-7930

 A regisztráció leindítható az interneten keresztül. Ehhez az NMC weboldalát kell használni, ahol minden szükséges információ megtalálható:

http://www.nmc-uk.org/

 

A regisztráció díja 110 GBP és a következő linken lehet elindítani.

https://forms.nmc-uk.org/Forms/eurequest

1 komment

Címkék: munkavállalás nyelvtudás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piroscica 2014.05.10. 12:43:43

Automatikusan?! Ez vicc...10 honapja kuzdok veluk. 2006-ban szereztem egyetemi apoloi kepesitest.Mar mindent bekuldtem nekik az eg vilagon de allandoan kernek valami potlast. Most pl. A tavaly bekuldott orabontasokat kerik meg egyszer. Ha ez az automatikus akkor milyen ha nem az? Egyszeruen felhaborito amit csinalnak. A mailekre nem jon valasz, ha telefonon keresem oket akkor mindig mas es mas informaciot adnak...
süti beállítások módosítása