Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.08.20. 09:46 Árpádiusz

Külföldi vezetői engedély honosítása Angliában

Minden érvényes, külföldi jogosítvánnyal rendelkező személynek lehetősége van arra, hogy Angliában kiállított jogosítványa legyen. Első alkalommal az eljárási illeték 50 font. A kérelemhez a D1-es formanyomtatványt kell kitölteni, mely beszerezhető bármely postahivatalban, ill. megrendelhető a DVLA-tól az internetes formanyomtatvány megrendelőn keresztül. Ez utóbbi esetben az illeték kifizetését is meg kell tenni bankkártyával, míg a postai módszernél „postal order” kell fizetni.

 A honosításkor a következő dokumentumokra van szükség:

-D1-es nyomtatvány, kitöltve, aláírva

-1 db. Igazolványkép, angol szabványnak megfelelő

-Eredeti dokumentumok a személyazonosság bizonyításához

 Amennyiben a hivatásos jogosítvány tulajdonosa 45 éves elmúlt, még érvényes jogosítvány esetén is köteles egészségügyi alkalmassági vizsgálaton átesni. Ebben az esetben a D2-es igénylő lapot és aD4-es egészségügyi lapot kell kitölteni, mely online tölthető le.

Akinek C vagy D kategóriás jogosítványa van, annak a D2-es nyomtatványt kell kitöltenie, melyet a DVLA-tól kell kérni. Ha valakinek hivatásos jogosítványa van és/vagy 45 év feletti, annak át kell esnie egy egészségügyi alkalmassági vizsgálaton és az alkalmasságát egy D4-es nyomtatvány segítségével kell igazolnia. A vizsgálatot a körzeti orvos végzi el és összege 50-100 font között mozog.

DVLA internetes formanyomtatvány megrendelő linkje:

 https://www.dvla.gov.uk/dvla/onlineservices/order_forms.aspx?ext=dg

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költségek jogosítvány dvla


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása