Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.08.24. 19:53 Árpádiusz

Vezetői jogosítvány megszerzésének módjai Angliában 3. rész

 Első jogosítvány megszerzésének menete mopedre és motorbiciklire:

 

Az, aki mopedre vagy motorkerékpárra szeretne jogosítványt szerezni, elsőnek köteles az úgynevezett Compulsory Basic Training-en (CBT) vagyis a kötelező vezetésgyakorlati és KRESZ alapoktatáson részt venni. A CBT-vel 2 évig lehet vezetni, eddig az ideig le kell tenni az elméleti és a gyakorlati vizsgát a végleges jogosítványhoz. Ebben az időszakban a motorosnak kötelessége a motorra kitenni az „L” (tanuló) jelzést.

 

 

 Ahhoz, hogy valaki letegye a CBT- meg kell igényelni az ideiglenes vezetői engedélyt, melynek ára 50 font és a D1-es formanyomtatványt kell hozzá kitölteni. Ezt meg lehet tenni az interneten is a következő linkre kattintva:

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Motoringtransactions/BeforeyouapplyA/DG_10032690

 A CBT oktatás a következő elemekből áll:

A. Bevezetés a CBT-be.

B. Gyakorlati helyszíni oktatás

C. Gyakorlati helyszíni vezetés

D. Gyakorlati közúti oktatás

E. Gyakorlati közúti vezetés

 A CBT oktatás ára változó. Az oktatással foglakozó, lakcím szerinti legközelebbi céget az alábbi linken lévő kereső segítségével lehet megtalálni:

http://www.dft.gov.uk/fyn/atb.php

 

Tehát, ha valaki, a példa okáért, mint motoros futár szeretne szerencsét próbálni az Egyesült Királyság területén, most már tudja, mire számíthat.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költségek jogosítvány dvla


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása