Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.08.26. 19:17 Árpádiusz

Vezetői jogosítvány megszerzésének módjai Angliában 4. rész

 

Első jogosítvány megszerzésének menete személygépkocsira:

 

 Mielőtt valaki elkezdene vezetni tanulni, meg kell igényelnie az ideiglenes vezetői engedélyt. Ezt, a már korábban említett D1-es nyomtatvány segítségével teheti meg.

  A vezetési gyakorlatot meg lehet szerezni saját tulajdonú járművel is. Ebben az esetben következő követelménynek kell eleget tenni:

- A járműnek rendelkeznie kell a törvény által előírt dokumentumokkal

-A járművön kint kell lennie az „L” (tanuló) jelzésnek

- A vezetőnek biztosítással kell rendelkeznie

- A vezető nem vezethet egyedül. Olyan személy felügyelete alatt vezetheti a járművet aki, 21 évnél idősebb és legalább 3 éves, megegyező kategóriájú, vezetői engedéllyel rendelkezik.

 

 Természetesen igénybe vehető hivatásos oktató segítsége is. Az óradíjak változóak, de általában 20 font/óra az oktatási díj.

 

 Az elméleti oktatócsomagot meg lehet vásárolni, bármely nagyobb könyvesboltba. Ára: 8-10 font körül van és tartalmaz mindent, ami a vizsgázáshoz kell.

 Tény, hogy a jogosítvány megszerzése sokkal többe kerül Angliába, mint Magyarországon, de ha valaki itt akar élni, huzamosabb ideig, akkor gyakorlati szempontból megéri.

És ebben az esetben olyan céget érdemes választani, mely országos hálózattal rendelkezik. Náluk ugyanis ki lehet fogni különböző kedvezmények és sok esetben anyanyelvi (értsd: magyar) oktatót is.

Szólj hozzá!

Címkék: költségek jogosítvány dvla


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása