Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.08.27. 19:28 Árpádiusz

Vezetői jogosítvány megszerzésének módjai Angliában 5. rész

 Jogosítvány megszerzése nagy teherautóra, mini buszra és buszra angol jogosítvánnyal:

 Ha valaki szeretne  teherautót vagy buszt vezetni , ahhoz meg kell, hogy feleljen a magasabb egészségügyi követelményeknek, mielőtt az ideiglenes engedélyt kiadják. Ezek utána következik,  mind az elméleti, mind a gyakorlati vezetési tesztek. 

 Ahhoz hogy valaki el kezdjen vezetni, először is ideiglenes jogosítványt kell igényelni. Ehhez 2 formanyomtatvány kitöltése szükséges. Az első a D2-es ideiglenes jogosítványt igénylő lap, a másik a D4-es egészségügyi adatlap, melyet a háziorvos tölt ki. Mindkét nyomtatványt a DVLA-tól kell igényelni. Az orvosi alkalmassági vizsgálatért fizetni kell, melynek összege változó. 

Az elméleti teszt két részből áll.

1. Feleletválasztós tesz. 100 kérdésre kell válaszolni, melyre 115 perc áll rendelkezésre. A sikeres teszthez a minimum ponthatár 85 helyes válasz.

2. Veszélyhelyzet felismerési tesz. Ebben a tesztben 19 videó kerül bemutatásra, melyek többsége 1, de néhány több veszélyhelyzetet mutat be. A teszt során ezeket a veszélyhelyzeteket kell felismerni és reagálni rájuk. A sikeres teszthez minimum 67 pontot kell elérni a maximális 100-ból.

A két tesztet nem kell egy időben letenni, de a két teszt között nem telhet el több mint 24 hónap.

 Miután valaki sikeresen letette az elméleti vizsgát, 2 éven belül le kell vizsgáznia gyakorlatból is. Ha valaki túllépi ezt az időszakot, újra le kell vizsgáznia elméletből.

 Vezetési gyakorlat megszerzésére ugyanaz a szabályozás érvényes, mint a személyautóknál.

A gyakorlati vizsga egy kb. 90 perces bevezetéssel kezdődik, mely során a gépjárművel és a közlekedéssel kapcsolatos biztonságtechnikai kérdésekre kell válaszolni. Ez után következik a gyakorlati vizsga.

 Jogosítvány megszerzése nagy teherautóra, mini buszra és buszra külföldi jogosítvánnyal:

Mielőtt bárki belevágna az angol jogosítvány megszerzésébe, javasolt a külföldi jogosítvány honosítása.

 Magyarázó rész:

PCV – Passenger Carrying Vehicles, Személyszállító jármű

LGV – Large Goods Vehicles, Nagyteherautó

 

3 komment

Címkék: költségek jogosítvány dvla


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.sebi 2011.09.09. 23:35:10

nekem megvan itt magyarba a :
A,B,C.E kategoria kint lehet olyan gyakorlatra jelentkezni ahol megtanitják a jobb kormanyos vezetést ? kb ,mennyit kell perkálni 1 oráért?
a Cpc meg a Adr külön vizsga?

Árpádiusz 2011.09.09. 23:55:36

@Mr.sebi: Szia! Autós iskolában az A,B kategória vezetői gyakorlat 20 fontnál kezdődik óránként. Magasabb kategóriánál nem találtam, csak komplett oktatást, melynek az ára 1,000 font fölött van. A Cpc és az Adr külön vizsga.
süti beállítások módosítása