Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.10.04. 18:03 Árpádiusz

Szociális- és adórendszer Angliában 2. - Járulékrendszer

Járulékok
 
Angliában összesen kettő járulékot vonnak le a fizetésből.
- Jövedelemadó (Incoming tax)
- TB járulék (National insurance)
 
Adókulcsok
 
Háromkulcsos adórendszer van érvényben mely a következő képen néz ki:
 
Összeghatár:
Adókulcs:
7,475-37,400 GBP éves kereset között
20%
37,400 GBP éves kereset fölött
40%
150,000 GBP éves kereset fölött
50%
 
Bérpapír
 
A munkaviszony alatt heti, kétheti vagy havi fizetés van. Ennek írásos bizonyítéka a bérpapír (payslip, wageslip) amit személyesen vagy postai úton kaphatsz meg. Ezeket a dokumentumokat ildomos megőrizni. A bérpapír két fő adathalmazt tartalmaz:
- Az aktuális fizetés és levonások jegyzéke.
- Az adott adóévben, az adott munkáltatónál megkeresett teljes fizetés összege és a levonások teljes összege, az adott időszakig.
 
Évközi korrekció

Az esedékes adóév alatt a bruttó bevétel és a befizetett járulékok összege folyamatosan ellenőrizve van. Ennek köszönhetően a túlvonás kevés esetben történik meg, és akkor is csekély összegű. A lényeg ez esetben az évközi korrekció. Vagyis az adott ideig megkeresett pénzösszegből kalkulálnak egy becsült összeget, mely a teljes évre várható bruttó bevétel. Ezen becslés alapján, évközben adójóváírás is lehetséges, így csökkentve a túlvonás mértékét. 

Szólj hozzá!

Címkék: adó munkavállalás adójóváírás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása