Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.11.07. 00:01 Árpádiusz

Szülési szabadság típusai

 Statutory Maternity Leave (SML)

A munkaviszony típusától és a munkaszerződéstől függően jár az SML, vagyis nem jár mindenkinek alanyi jogon. Egyéni vállalkozók és ügynökségi alkalmazottak többsége sajnos nem veheti igénybe ezt. Céges alkalmazottaknak meg kell kérdezniük a személyzeti osztályt arról, hogy a munkaszerződésük alapján jogosultak-e.

 Az, aki jogosult, összesen 52 hetet vehet igénybe. Ettől eltérhet a cég, mivel joga van saját maga eldönteni, hogyan biztosítja ezt a dolgot, de nem térhet el a törvény által meghatározott minimumtól. Az SML két részből áll:

1. 26 hét általános, általában fizetett (Ordinary Maternity Leave)

2. 26 hét kiegészítő, nem kötelezően fizetett (Additional Maternity Leave)

 Az SML igénylésekor alkalmazotti viszonyban kell állni és nem jelenthet semmilyen korlátozást a következőkben felsorolt:

- Munkaviszony hossza

- Heti munkaidő

- Kereset

Az SML-t legkorábban a baba érkezése előtt 11 héttel lehet megkezdeni. Ehhez viszont időben kell a munkaadót tájékoztatni, a baba érkezése előtt legalább 15 héttel.

Compulsory maternity leave (CML) 

Az, aki nem tudja, vagy nem akarja igénybe venni az SMLt-, kötelezően el kell mennie CML-re, mely minimum 2, maximum 4 hét lehet.

Paternity Leave

A gyermek apja vagy a szülő nő partnere igényelhet apasági szabadságot. Ezt legkésőbb a szülés előtt 15 héttel kell megigényelnie és maximum 2 hét lehet.  

Additional Paternity Leave

A baba születése után 20 héttel a gyermek apja vagy a szülő nő partnere igényelhet kiegészítő apasági szabadságot. Ezt legkésőbb a szülés előtt 15 héttel kell megigényelnie és maximum 26 hét lehet. 

Vetélés esetén 

Ha bekövetkezik ez a sajnálatos esemény, a várandós anyuka, akkor is jogosult az SML-re, ha a vetélés a 26. hét után következik be, illetve, ha a baba meghal a szülés közben vagy azt követően.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek munkajog


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása