Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2012.01.24. 00:01 Árpádiusz

Érettségi-GCSE

 Tanköteles korú tanulók, a tanulmányuk befejezésekor kaphatják meg ezt a minősítést. Angliában a GCSE (General Certificate of Secondary Education) a magyarországi gimnáziumi érettséginek felel meg. A GCSE két szintre van osztva és azokon belül pedig a vizsgaeredményektől függően az ábécé betűivel vannak minősítve.

 Alapszintű érettségi bizonyítványt a tanulók jelenleg 16 évesen már megszerezhetik, de ez az oktatási rendszer átalakítása miatt a jövőben csak 18 éves korban lesz lehetséges. A diákoknak kötelező jelleggel csak azokból a tantárgyakból kell vizsgázniuk, mely a nemzeti alaptanterv részét képezik. Természetesen lehetőség van egyéb tantárgyak felvételére is, de ezek esetében a tanulmányok folytatása nem kötelező. Ilyenek lehetnek az idegen nyelv vagy az információ technológia. Minősítés alapján a GCSE ebben az esetben, az eredményektől függően lehet D, E, F vagy G fokozatú.

Továbbképzés

A diákoknak lehetőségük van emeltszintű érettségire illetve az úgynevezett Sixth Form-ra, de ezekre a későbbiekben kívánok kitérni.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása