Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.09.14. 00:01 Árpádiusz

Gépkocsi adás-vétel 4. rész

 

DVLA értesítése

 Gépjármű vásárlása esetén, általában az eladó feladata értesíteni a DVLA-t az adásvételről. Ez a gépjárműhez tartozó regisztrációs dokumentum (más néven Log Book) kitöltésével és a DVLA-hoz való elpostázásával történik. A regisztrációs dokumentum több féle lehet, a gépjármű korától függően. A DVLA-t a lehető leghamarabb értesíteni kell. A DVLA értesítése a következő módon történhet:

 - Új gépjármű vásárlása esetén a kereskedő feladata a DVLA értesítése.

 - Kétrészes V5 dokumentum esetén a felső részt a vevőnek, az alsó részt az eladónak kell kitöltenie és elküldeni a DVLA-nak. A DVLA értesítése a vevő feladata.

 - Három részes V5 dokumentum esetén az eladónak kell kitöltenie a felső, kék részt és minkét félnek alá kell írnia. Ezt a részt az eladónak kell elküldenie a DVLA-nak. Miután a V5/2, zöld részt az eladó megfelelően kitöltötte, köteles átadni a vevőnek.

 - V5C törzskönyv esetén az eladó feladata kitölteni a 6-os részt, beírva az új üzemeltető adatait. A 8-as részt mindkét félnek alá kell írnia. A DVLAt- az eladó kötelessége értesíteni. A dokumentum kitöltése után a vevőnek meg kell kapnia a V5C/2-es részét a törzskönyvnek.

 - Regisztrációs dokumentummal nem rendelkező gépjármű vásárlása esetén a vevőre hárul a DVLA értesítése.  Ez a V62-es nyomtatvány kitöltésével történik. A V62-est be lehet szerezni bármely postahivatalban, a DVLA irodáiban illetve letölthető a DVLA weboldaláról a következő linken:

  http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/@motor/documents/digitalasset/dg_067819.pdf

Ebben az esetben a törzskönyv megigénylése ingyenes.

 Miután a DVLA értesítése megtörtént, 2-4 héten belül az új tulajdonos postai úton megkapja az új dokumentumot. Ilyenkor érdemes a kézhez kapott dokumentumot ellenőrizni, hogy tudjuk, minden adat megfelel a valóságnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: autó dvla


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása