Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2012.01.19. 00:01 Árpádiusz

Általános iskolai beiratkozás

Állami iskolákban a gyereket be lehet íratni az interneten keresztül illetve a helyi oktatási hatóságot megkeresve, írásban, az általuk kiadott jelentkezési lap kitöltésével. Mindkét esetben figyelni kell arra, hogy a szülők betartsák a jelentkezési határidőt. Ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, hogy hely hiányában a gyereket nem fogják a lakhelye szerinti legközelebbi intézménybe fogadni.

 A jelentkezés menete

Állami iskolák esetén, az iskola típusától függetlenül a jelentkezés a helyi hatóságokon keresztül történik, tehát nem a kiszemelt oktatási intézményt, hanem a helyi önkormányzatot kell megkeresni.

Ez történhet az interneten illetve írásos formában. A jelentkezési lapon a lakhely szerint legközelebbi intézményeket érdemes megadni, legalább hármat. A férőhelyek korlátozott száma miatt sajnos nem biztos, hogy a legközelebbi helyre fogják a gyereket beírni.

 

Jelentkezési határidő

 A legtöbb helyen a tanévet megelőző év decembere a végső határidő. Ennek ellenére a jelentkezést bármi kor be lehet nyújtani és azt a helyi hatóságnak haladéktalanul el kell bírálnia.

 

 Alsó tagozatos (Primary) iskolába történő beiratkozáshoz kövesd ezt a linket:

http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=13&ampLGIL=0&ampServiceName=Apply+for+a+primary+school+place

 Felső tagozatos (Secondary) iskolába történő beiratkozáshoz kövesd ezt a linket:

http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=14&LGIL=0&ServiceName=Apply%20for%20a%20secondary%20school%20place 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás papírmunka


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása