Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.11.07. 14:10 Árpádiusz

Szálláskeresés

 

Ebben az esetben lehet követni a magyar, ill. az angol vonalat. Attól függően, hogy a kalandor kikkel szeretne a jövőben egy fedél alatt élni.

 Magyar vonal

 Az IWIW-en a legegyszerűbb kiadó szobát találni. Itt menj az apróhirdetések menüpontba. Nézd meg a kiadó szoba kategóriát. Persze illik előre eldönteni, hogy hol akarsz lakni. Ezzel a döntéssel sok mindent tudsz befolyásolni a jövőddel kapcsolatban, de tanácsot most nem adnék. Most pedig ismételném önmagam:

Aki úgy dönt, hogy el tud viselni maga mellett egy idegent vagy másodmagával jön ki az fejenként 55-65 font/hétért tud egy fél szobát bérelni. Ha viszont valaki magányra vágyik, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlni. Ebben az esetben a heti bérleti díj 75-100 font között mozog. Nem szabad azonban megfeledkezni a kaucióról (depozit) ami általában kettő heti bérleti díjat foglal magában és a beköltözéskor kell fizetni.

 Most pedig néhány dolog, amire jobb, ha odafigyelsz a szálláshirdetésekkel kapcsolatban:

- Ha a telefonos egyeztetés mellett döntesz, ne feledd, angol számot kell hívnod, az pedig drága

- Kérdezd meg, mennyi a depozit (foglaló)

- Tartalmaz-e minden költséget (villany, gáz, internet) a bérleti díj

- Van-e egyéb költség (takarításért, tisztítószerért)

- Mennyi a felmondási idő? Ha több mint 2 hét, mondj nemet. Több hónapos „szerződést” ne fogadj el!!!

- Hányan laknak a házba? Az átlag 8-10, de én most egy olyan házban vagyok, ahol 15-en lakunk.  Úgyhogy emiatt nem kell megijedni, csak jó, ha tudod előre.

- Milyen messze van a ház a boltoktól, busztól, metrótól. Ez kényelmi szempontok miatt fontos. Ha nem muszáj, ne gyalogolj minden nap 10-15 percet.

Hányas zónában van a ház. A 3-as és a 4-es zóna a legideálisabb. Nem ajánlom, hogy bárki 5-ös vagy 6-os zónába költözzön, mert valószínű, hogy a munkába járás költséges lesz.

-A házban lakik-e a „főbérlő”. Saját és mások tapasztalatai alapján azt tudom ajánlani, hogy ne lakj ott ahol a landlord (főbérlő). Pénzéhes, rigolyás mind és az „én váram, az én szabályaim” dolog sokszor vezet konfliktushoz. Ezért jobb, ha csak akkor találkozol a landlorddal, ha a bérleti díjáért jön.

 Angol vonal

 Több weboldal is foglakozik kiadó szobákkal. A legelterjedtebb a Gumtree.com, mely egy nagy, apróhirdetési portál. Személy szerint, azonban a specializálódott oldalakat ajánlanám. Itt egy regisztrációt követően lehet böngészni a hirdetések között illetve saját hirdetést feladni.

 http://www.roomster.com

 http://uk.easyroommate.com/

 http://www.spareroom.co.uk/

 Ps. Vannak jobb és rosszabb állapotú háza. Ráadásul senki se tudja megválogatni, hogy kikkel lakjon együtt. A lényeg, hogy ha az első szállásod, amit ebben az esetben kénytelen vagy látatlanban kiválasztani, nem felel meg az igényeidnek, akkor sincs baj. Ha már kint vagy akkor könnyebben találhatsz ideális lakhelyet, különösebb bonyodalom nélkül.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szállás előkészület


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása