Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.12.05. 02:57 Árpádiusz

Háziállatok

Ha valaki nem szeretné otthon hagyni házi kedvencét, akkor elvileg különösebb probléma nélkül kihozhatja Angliába. Elvileg! Nagyobb állatok esetében (kutya, macska, anyós) jobb, ha a kötelező oltások megvannak, méghozzá időben. Nem szabad megfeledkezi a microchip-ről sem. Angliában ez kötelező kutyák és macskák esetében.

A másik dolog a kiutazás megszervezése. Ha valaki nem akarja a kis kedvencet hosszabb időre a kocsiba hagyni, akkor a hajóval való csatornaátkelés már nem is jöhet szóba. Hiszen akkor az ember megy a fedélzetre, az állat meg marad a kocsiban. Ebben az esetben a Csalagút az egyetlen megoldás. Szállás keresésekor nem ajánlott megemlíteni az állatokat, mert sok helyen ez kizáró tényező.

Összegzés:

 - 2012. januártól életbe lépett szabályozás értelmében 3 hónapnál idősebb, beoltott kutyát, macskát lehet csak bevinni Angliába.

- Mikrochipes megjelölés (ISO 11784, illetve 11785)

- Egységes európai állatútlevél kiállítása

- A Nagy-Britannába, ill. Írországba történő belépés időpontjához képest 24 – 300 óra (1-5 nap) közötti időpontban (óra, perc fontos!) az Unióban engedélyezett gyógyszerkészítménnyel féregtelenítő kezelés Echinococcus ellen.

Fontos! Az útlevél legyen legalább 3 hetes, mire a féregtelenítőt megkapja!

 

Szólj hozzá!

Címkék: előkészület


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása