Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.05.11. 02:40 Árpádiusz

Munkaruházat

 A munka- és balesetvédelemről szóló törvény szerint a munkáltató köteles ingyen biztosítani a személyi védőruházatot. Viszont itt is megvan a kiskapu, amit az ügynökségek előszeretettel kihasználnak. Az "Útmutató az ügynökségi munkások jogairól" című kiadványból kiderül. Ha írásban erről megállapodik a két fél, akkor a munkáltató levonhatja a munkavállaló béréből a védőruházat árát. Ez a gyakorlatban úgy szokott történni, hogy általában a munkavédelmi bakancsot ad az ügynökség. Persze a legolcsóbb szokott lenni, de volt rá példa, hogy valaki használt bakancsot kapott. Ennek ellenére 20-25 fontot is levonnak ellenérték gyanánt. Ezt egyébként egyszerű kivédeni, mert ha ilyen jellegű munkát keresel rákérdeznek, hogy van-e sajátod. Mond nyugodtan, hogy igen. Ezek után menj el és vegyél magadnak. Így biztos, hogy a neked megfelelő minőségű és árfekvésű bakancsban dolgozhatsz.

4 komment

Címkék: munkajog


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

francois8181 2011.06.06. 23:46:46

Kedves Árpádiusz!

Jó a blogod, most találtam rá, nagyjábol végignyálaztam az egészet.

Sok külföldön dolgozó barátom azt javasolja nekem, hogy ne álljak szóba itthoni munkaközvetítőkkel, hanem menjek ki cirka 1000 fonttal majd lesz vmi alapon. Nem tudom mennyire merész ötlet ez, s bár annak ellenére hogy nem tartom magam elveszett embernek, elsőnek, mégis csak úgy szeretnék kimenni h itthoni közvetítéssel. (vmioyen szinten biztonságérzetet ad..)

Találtam a neten olyan hirdetőt, akiről amugy semmi rosszat nem találtam, nem ígérnek fűt-fát, visszafizetést, hawaiit, normálisnak tűntek az interjúztatáson.

Raktári állást ajánlottak, termeszetesen minimálbérét, 6 honapos szerzodessel, plusz szállás 3-4 szobás lakásban 50 fontos single roommal. Mikor mondtam nekik, hogy ez gyanusan olcsó, mert hogy elég megnézi egy gumtree-t vagy bármit, lehet látni h egy normalis single ennek a duplája. Erre azt mondták náluk ennyi.

Csak azt tudnám h ez az egész nekik hol éri meg. Munkaszerződést, meg bérleti szerződést csak velük kötök, nem hiszem, hogy egy asda vagy egy tesco annyit fizetne nekik a közvetítésért, hogy miután megkapom az 5.93-at, még nekik is sok maradna. Lakásból ugyszinten nem tudom mennyi esik le neki, pláne úgy, hogy ők is bérlik. Pénzt nem kérnek előre, csak kétheti kauciót, reptéri transzfert, meg repjegyet. Ez cirka 300 font.

Én nem tudom mennyire lehet hinni nekik (amugy is elég szkeptikus vagyok), mindenestre kértem tőlük egy szerződéstervezetet, minden egyes betűt átolvasok mikor megjön, mert nem akarok beleesni semmi hibába (pl. a munkaszerzodes egyben van a bérletivel, amit nem tudok felmondani.. nehogy meglepodjek ha kikötök egy házban ahol másik 25 ember van, mire közlik, h most ez van...)

Igazából nem akarnék kimenni, de itthon annyira nincs semmi csak a kínlódás, meg a kilátástalanság... 2 diplomával akkor meg inkább kint tescozok, mint itthon havi 60-ért...

Bármi tipp, tanács, ötlet?

Kösz,

francois

Árpádiusz 2011.06.07. 00:36:58

@francois8181: Tisztelt Francois! Ha van külföldön élő ismerősöd, akkor inkább próbálj meg az ő segítségüket a kezdeti lépésekhez. Az se fog tovább tartani mint egy ügynökségé, de talán megbízhatóbb. Vidéki kezdetet meg lehet úszni 200,000 forint alatt, persze London drágább, de akkor is kisebb befektetéssel megúszod, mintha az ügynökségnek fizetsz extra 50-80 ezer forintot. Én ezért mindenkinek azt javaslom, hogy próbálja meg maga, persze csak ha megvan a kellő felkészültség. Ha valaki úgy érzi, hogy csak közvetítőn keresztül tudna kijönni, az maradjon otthon, mert a későbbiekben se fog tudni kiállni magáért. Ha érdekelnek egyéb részletek, akkor írj még egy kommentet és én privátban fogok rá válaszolni. Üdv.:Árpád

Viktor9 2011.06.22. 19:01:24

Szia Árpidusz!

nekem ugyan az a helyzetem, mint francoisnak, nekem ez a cég ajánlott segítséget: www.londonimunka.net/

mit gondolsz róluk?

csak a szállásért kérnek pénzt azt mondják segítenek, de miben is?

Londonimunka.net 2011.07.09. 17:04:56

Az alabbiakban lathato amit a Londonimunka.net kinal ugyfelei reszere:

- INGYENES munkakozvetites,
- INGYENES segitsegnyujtas a National Insurance szam, bankszamlaszam igenyleseben. Valamint magas szinvonalu oneletrajz szerkesztes az anglia igenyeknek megfeleloen.
- Kulturalt, szinvonalas szallasok kedvezo aron. Kepek es informacio az ingatlanjainkrol a www.londoniszallasok.com weboldalon lathato.

Ezen felul minden ugyfelunk reszere adunk:
- Ajandek simkartyat £5 feltoltessel
- Ajandek Oyster kartyat £5 feltoltessel (tomegkozlekedeshez)
- Ajandek £2 erteku London terkepet
- Nincs regisztracios dijunk
- Nincs kulcsdepozit

Tovabbi informacio:

Honlap: http://www.londonimunka.net www.londoniszallasok.com
Email: londonimunka@hotmail.co.uk vagy info@londonimunka.net
Tel: +36 20 211 5247 vagy +44 7989 121 450
Skype: londonimunka.net
süti beállítások módosítása