Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.07.05. 20:30 Árpádiusz

Bérleti szerződés

 Szobabérlés esetében nem divat a szerződés írása, mivel ebben az esetben a főbérlő nem szívesen fizet adót. Igaz, szóbeli megállapodás ilyenkor is szokás, amiben a bérleti díj összegéről, a kaucióról és a felmondási idő hosszáról születik megegyezés.

 Ház és lakásbérlés esetében a legelterjedtebb bérleti forma az Assured Shorthold Tenancy (AST), melynek lényege, hogy az albérleti szerződésben meghatározott időszak lejárta után új szerződéskötés nélkül is havonta automatikusan meghosszabbodik a bérlet addig, amíg valamelyik fél fel nem mondja. Az általánosan elterjedt szerződéses bérleti idő 6 hónap (1 hónapos felmondási idővel), ha valaki ennél hamarabb akar elköltözni, akkor elveszíti a kauciónak befizetett összeget.

A bérleti szerződés egyik legfontosabb része a leltár jegyzőkönyv melléklet (inventory), ami a szobákban és a közös helységekben található bútorok, tárgyak listáját, állapotát rögzíti. Ennek különösen kiköltözéskor lehet jelentősége, ezért ha a főbérlő/ügynökség nem ad leltár jegyzőkönyvet a szerződéshez, akkor az esetleges konfliktusok elkerülése érdekében mindenképpen meg kell erre kérni vagy készíteni kell egyet és egy példányt átadni nekik.

Szerződéskötéskor fontos tisztázni azt is, hogy hibabejelentés, karbantartás vagy bármilyen vészhelyzet esetén kit és milyen telefonszámon kell értesíteni.

Szólj hozzá!

Címkék: szállás papírmunka


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása