Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.07.23. 17:44 Árpádiusz

TV license díj

 Az Egyesült Királyságban évi 145.50 font TV license díjat kell fizetni minden eszköz után, ami élő TV adást közvetít vagy rögzít. Ez a díj 2016-ig be van fagyasztva és az angol állam ebből az összegből támogatja a közszolgálati médiát.  Díjköteles eszközök:

- Televízió

- Számítógép TV tuner kártyával

- Médiabox stb.

 Ezt a díjat nem háztartásonként, hanem készülékenként kell fizetni. A legtöbb háztartásban egy TV után fizetik a díjat és ez elég szokott lenni ahhoz, hogy az ellenőr ne jöjjön az ember nyakára. Minden esetben érdemes meggyőződni arról, hogy az általunk lakott ingatlanban fizeti-e valaki a TV License-t, mivel ennek elmulasztása esetén 1,000 font büntetésre lehet számítani.

 Új vagy használt TV vásárlása esetén ajánlott készpénzzel fizetni. Ilyenkor ugyanis az eladó megkérdezi a vevő nevét és címét és a vásárlást lejelenti a TV Licensing ügynökségnek. Ha valaki ilyenkor nem a saját nevét és lakcímét adja meg, akkor megúszhat egy extra költséget. Viszont bankkártyás fizetés esetén a kártyaadatokat automatikusan elmentik, és azokat küldik el, tehát nincs menekvés.

Maga a díj névre szóló. Ha valaki elköltözik, de szeretné továbbra is a nyugalmat, akkor a TV-Licence ügynökségnél be kell jelenteni a lakcímváltozást és onnantól kezdve az új ingatlanon fog futni a dolog.

http://www.tvlicensing.co.uk/

Szólj hozzá!

Címkék: szállás költségek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása