Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.11.29. 00:01 Árpádiusz

Megelőzés és tanácsadás

 Fogamzásgátlás – Contraseption 

A legtöbb fogamzásgátló készítmény Angliában ingyenes és a legegyszerűbb, ha a GP-től érdeklődik róla az ember lánya. Maga a tanácsadás minden esetben ingyenes és elvileg anonim. Kivéve, ha a páciens 16 év alatti és a tanácsadó szerint a szülőt tájékoztatni kell valamilyen okból kifolyólag. Íme néhány lehetőség:

Kombinált tabletta:

A kombinált fogamzásgátló tablettát, sok esetben csak „pill”-nek hívják. A GP vagy a hely Sexual Health Clinic írja fel receptre. A készítmények ingyenesek.

Progestrogen tabletta:

 Hormonmentes készítmény mely az esetek 99%-ában nyújt védelmet. A GP vagy a hely Sexual Health Clinic írja fel receptre. A készítmények ingyenesek.

Fogamzásgátló tapasz:

5 x5 cm-es, bőrre ragasztható tapasz, mely az esetek 99%-ában nyújt védelmet. A GP vagy a hely Sexual Health Clinic írja fel receptre.

A legközelebbi Sexual Health Clinic megtalálásában segít az alábbi honlap:

 

http://www.nhs.uk/servicedirectories/Pages/ServiceSearchAdditional.aspx?ServiceType=SexualHealthService

Terhesség megszakítás 

Angliában gyógyszeres vagy műtéti abortuszra lehetőség van a magzat 24 hetes koráig, de a beavatkozást végző klinikákon általában 18-20 hét a limit. Itt is minden esetben a GP segítségét kell kérni.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek egészség


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása