Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.12.16. 12:36 Árpádiusz

Válás-Élettársi kapcsolat

 

Házasság vagy polgári együttélés befejezéséhez több dolgot is kell tenni, mielőtt ezek bármelyike is hivatalosan válással végződik. Ezek a következők:

- Válás kezdeményezése: A helyileg illetékes bíróságnál kell kezdeményezni. Ehhez gyermektelen párok esetében a D8, gyermekes pár esetén a D8A formanyomtatványt kell kitölteni és elküldeni.

- A válás díja 340 GBP, melyet a válás megkezdésekor kell befizetni. Ha valaki alacsony jövedelemmel rendelkezik, akkor a EX160A formanyomtatvány segítségével kérhet fizetési könnyítést.

- 3 példányban kell a D8 nyomtatványt illetve a D8A nyomtatványt az illetékes bíróságnak elküldeni.

- A válás kimondása után a bíróság 3 dokumentumot fog kipostázni. A válást kimondó végzést, egy tájékoztatót arról, hogy mely hivatalos szerveket kell a válásról értesíteni (D9H nyomtatvány), továbbá egy elismerő nyilatkozatot (D510/6), melyben az ex- partner tudomásul veszi a válás tényét. Ez utóbbit 8 napon belül kell visszaküldeni a bíróságnak.

Az élettársi kapcsolatban befejezésében illetékes bíróságot az alábbi kereső segítségével lehet megtalálni:

http://hmctscourtfinder.direct.gov.uk/HMCTS/

Szólj hozzá!

Címkék: házasság papírmunka


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása