Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2012.01.02. 00:01 Árpádiusz

Childminer és nanny

 Angliában és Walesben nincs államilag szervezett iskola előtti nevelési rendszer. Az iskola előtti nevelést vagy a helyi oktatási hatóságok (local education authorities) vagy más, önálló szervek biztosítják. Ekkor kerül szóba a babysitter vagy ennek a profi megfelelője a dadus. A jól kiválasztott gyerekfelügyelő nagyban segítheti a gyerek fejlődését, de ennek sokszor komoly anyagi vonzata lehet. Szerencsére a Family Information Service ebben is segít a szülőknek. Elsődleges ajánlás, hogy a childminer vagy nanny hivatalosan regisztrált legyen az Ofsted rendszerében, de lássuk is miről van szó pontosan.

A childminer és a nanny olyan személy, akik általában egytől nyolc éves koráig vigyáz a gyerekekre. Ez általában a saját lakásában történik és bár fizetős szolgáltatásról beszélünk, a szolgáltatóknak nincs kötelező regisztráció. A childminer vagy nanny abból a szempontból előnyösebb, mint a babysitter, hogy ha regisztrált személyt választunk, akkor lehet kérelmezni az önkormányzattól, hogy a szolgáltatás díjának egy részét, de maximum70%-át kifizessék.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek bébiszitter


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása