Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2012.01.20. 00:01 Árpádiusz

Iskolai egyenruha

 A kormányzat minden iskolát kötelez arra, hogy tanulói egyenruhát hordjanak. Az iskolák ezt térítés fejébe adják a tanulóknak. Az egyenruha ára iskolánként változó, de a helyi hatóságok a rászoruló családok számára ebben is segítséget nyújtanak.  Alacsony bevétellel rendelkező családok az alábbi link segítségével igényelhetnek támogatást:

http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=2&LGIL=0&ServiceName=Apply+for+help+with+school+clothing+costs

 

 

3 komment

Címkék: oktatás gyerek költségek szoc.juttatás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aldebaran21 2012.01.20. 12:41:20

Az iskolai egyenruhát nagyon is jó dolognak tartom. Annak idején utáltam az iskola köpenyt, de már belátom, hogy nem is volt akkora hülyeség. Főleg a mai világban lenne rá szükség, mikor a diákok azon versenyeznek kinek van menőbb cucca. Ne ez legyen az első az értékrendjükben! Az anyagi háttér az egy dolog, de az iskolákban ne ez legyen a mérvadó.

Árpádiusz 2012.01.20. 12:46:04

@Aldebaran21: Teljesen egyetértek veled. Pár hónapja egyébként szóba került, hogy a 14 év alatti lányoknak megtiltják a sminkelést az iskolában, mert a szünetben mindegyik azzal foglalkozott a wc-ben. Nagy morgás lett belőle, de szerintem ez is egy olyan dolog, ami nem való az iskolába, főleg nem egy gyerekkorúnak.

A Szabócsalád 2013.01.31. 13:08:59

A gyerekeim primary schoolba járnak, az iskola kérése nálunk az volt, hogy csak a pulcsi legyen címeres, tehát azt csak iskolai egyenruhát árusító boltban lehet megvenni (az ára kb. 6 Font volt darabonként). A fiúknak pulóver, a lányoknak kardigán vagy pulóver a viselet. Érdemes egy váltást venni mindenből (ahogy a családi költségvetés megengedi, akár apránként is). A nadrágot, pólót, cipőt (ami fekete kell hogy legyen és edzőcipő nem lehet) ott vesszük meg ahol akarjuk. A nadrágot érdemes megvenni a Marks & Spencerben, mert 2 db egybe csomagolva 8 Font és nagyon jó minőségű, szoknyák ugyanígy vannak párosával 116-os méretig 7Font/pakk, afölött 1 v. 2 fonttal drágább. De mindezeket persze megveheted Asda-ban, vagy Tesco-ban is. Én ott is vettem először, ám a minőségük meg sem közelíti a M&S-ét, és többe is kerül. A galléros pólókat viszont érdemesebb az Asdaban venni, mert ott csak 2,50/2 db/csomag. A cipőkre visszatérve fontos hogy lehetőleg full fekete legyen. Icipici szürke v. más színű apróság (pöttynyi virág, vagy csík) lehet rajta, de bojtért a kislányokén, vagy piros cm-s virágért valószínűleg megjegyzést kaptok majd, mert ugye más az előírás....szolid, egyszínű, tiszta. Nadrág/szoknya fekete vagy szürke. Harisnya fekete vagy szürke. Póló, pulcsi színe iskolánként változó. Tornára fiúnak lánynak egyaránt: tornazsák, fekete melegítőnaci, tavaszra fekete rövidnaci, fekete bebújós gumis, vagy tépőzáras vászontutyi, amit az egyenruha boltban, vagy szinte bárhol pár Fontért ugyancsak megkapsz, ill. fehér t-shirt. A színek iskolánként változhatnak.
süti beállítások módosítása