Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2012.01.28. 00:01 Árpádiusz

Magántanulói státusz

 Magyarország

Ha egy szülő csak rövid időre tervez Angliában élni (például nyelvtanulás céljából) akkor lehetősége van arra, hogy a gyermeke ne essen ki a magyar oktatási rendszerből. Ilyenkor az illetékes oktatási intézményben kell érdeklődni a részletekről. Ezt érdemes a kiutazás előtt legalább egy hónappal megejteni, hogy minden el legyen intézve. Ebben az esetben a gyerek Angliában lesz magántanuló, de a vizsgáit Magyarországon tudja letenni.

Anglia

Angliában is lehetőség van arra, hogy a gyermek magántanuló legyen.  Itt a legfőbb követelmény, hogy a gyermek 5 éves korában el kell kezdeni az oktatását. Ezzel kapcsolatban a szülő nem köteles értesíteni a helyi hatóságokat, de ajánlott. A helyi hatóságok ugyanis ellenőrizhetik a körülményeket illetve segíthetnek a szülőnek. Néhány tény a magántanulással kapcsolatban:

- Nem szükséges, hogy szakképzet tanár felügyelje a tanulmányokat

- Nem szükséges a nemzeti alaptanterv betartása, de ajánlott

- Nem szükséges a helyi önkormányzat illetve oktatási hatóság informálása, de ha valaki az iskolából veszi ki a gyereket, akkor erről az iskolát értesítenie kell

- Nem szükséges oktatási terv vagy órarend készítése

- Nem jár semmilyen állami támogatás a magántanulóknak

- A helyi hatóságok biztosíthatják a tanuláshoz szükséges eszközöket. Ez viszont nem jár, csak adható!

 A helyi hatóságok ellenőrizhetik, hogy a gyerek milyen körülmények között tanul. Ha az ellenőrzés során nincsenek megelégedve a tapasztaltakkal, akkor kötelezhetik a szülőt, hogy a gyereket beírassa az iskolába. További információért érdemes felvenni a kapcsolatot a helyi önkormányzattal és a Family Information Service-zel.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás gyerek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása