Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.02.19. 09:09 Árpádiusz

Munkakeresés haladóknak-Hol keress munkát?

  

Munkakeresésnél fontos kihasználni minden lehetőséget, ami a rendelkezésünkre áll. Nagyon sok állásajánlat munkaerő közvetítő ügynökségeken keresztül történik meghirdetésre, de persze más módon is lehet munkát találni.

Újsághirdetés

Érdemes helyi vagy országos megjelenésű újságok álláshirdetéseit böngészni. Ebben az esetben választható a nyomtatott illetve az online változat is. Fontos megjegyezni, hogy ha valaki speciális munkát keres, akkor inkább szakmai lapokat érdemes böngészni.

Munkaerő közvetítő ügynökségek 

Általános és specializálódott ügynökségek egyaránt vannak. Ennél fogva, ha valaki gyenge angoltudással rendelkezik, akkor érdemes általános ügynökséghez fordulni. Viszont, ha valaki kifejezetten irodai vagy egészségügyi munka iránt érdeklődik, akkor szakosodott ügynökséget érdemes keresni. A lakhely szerinti keresésben a legnagyobb segítséget az internet nyújtja, ahol könnyen meg lehet találni a számunkra ideális ügynökséget. Érdemes több ügynökséghez is beregisztrálni és rendszeresen, személyesen a nyakukra járni. Ellenkező esetben nem lesz sikeres a munkakeresés, mert a regisztrációnk csak egy lesz a tucatból.

Internet 

Szerencsére sok weboldal foglalkozik álláshirdetésekkel. Bár sok ügynökség publikálja az aktuális állásajánlatokat a saját honlapján, a többség inkább részesíti előnybe a nagyobb hirdetési oldalakat és lusták a saját oldalukat frissíteni. Tehát érdemes az általános álláshirdető oldalakat böngészni, de egyúttal el kell kerülni a gyűjtőoldalakat, mivel azok gyér minőségűek és nem naprakészek.

Célirányos, spekulatív jelentkezések 

Bizonyos esetekben célravezető tud lenni, ha valaki meglévő állásajánlat nélkül ajánlja fel szolgálatait valamelyik cégnek. Vagyis az önéletrajz mellé elküld az ember a kiszemelt cégnek egy kísérőlevelet, melyben leírja, hogy mihez ért és milyen típusú munkát keres, tudván, hogy a cégnél nincs felvétel. Ezt az esetek többségében a cégek válaszra sem méltatják, de ha az ember szerencsés, akkor kifoghat egy folyamatban lévő megüresedést.

JobCentre 

Mint, ahogy otthon a munkaügyi központoknak sincs igazán jó híre, így Angliában sem érdemes egyből hozzájuk fordulni. Viszont a JobCentre nem csak az aktuális álláslehetőségeket fogadja, hanem saját ügynökséggel is rendelkezik, mely egyéni vállalkozás formájában biztosít munkát. Az angolok körében főleg a pályakezdők részesítik előnyben az álltaluk nyújtott szolgáltatásokat, mivel ők semmilyen munkatapasztalattal sem rendelkeznek.

Szólj hozzá!

Címkék: munkavállalás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása