Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.06.09. 01:18 Árpádiusz

Egy hirdetés utóélete 2.

  Kalandorunk beköltözött a Főnök által bérelt házba és innentől kezdve tessék figyelni a számokat. Egy 3 szintes, 7 szobás házba került, ahol 36 ember lakott ott. A szobába ahova került, rajta kívül még 5 ember volt. Az ott lakóktól megtudta, hogy csúcsidőben több mint 40 ember is lakott a házban. Volt, aki akkor fürdőkádban aludt. Igazi tömegszállás. Kalandor igencsak furcsának találta a helyzetet, de nem volt mit tenni. Megnyitották a bankszámlát a nevére, beregisztrálták egy ügynökséghez és pár nap múlva már dolgozott is. Igaz, még mindig nem tudta mi vár rá, hiszen a Főnökkel még nem találkozott. Csak néhány részlet jutott a tudomására a többi lakó elbeszéléseiből.

 10 nap elteltével találkozott a Főnökkel. Ő elmondta, hogy a munka és a szállás egybe van, vagyis amíg ott lakik, addig van meló. A munkavégzésért pedig a következő „javadalmazásban" részesül:

-Koszt és kvartéj

-Heti 20 font zsebpénz

-Heti 1 csomag dohány

-6 hónap munka után 1,000 font kézpénz

 Mivel csak ekkor derült ki, hogy Kalandor nem kaphatja meg a bankkártyáját, mert azt a Főnök magánál tarja, ezért egyfajta patt helyzetben volt, de megpróbált alkudozni. Arra hivatkozva, hogy a feleségének rendszeresen kell hazaküldenie pénz, elérte, hogy a Főnök heti részletbe adja oda neki az 1,000 fontot. Így kétheti apanázzsal a zsebébe „elszökött” a házból. Sikerült telefonon beszélnie a már régóta itt élő ismerősével, aki azonnal a segítségére sietett.

 Az elköltözése első napján letiltatták a bankkártyát és kértek egy újat, megváltoztatott PIN kóddal. Beregisztrált egy ügynökséghez, ami már másnap munkát adott neki és az óta is folyamatosa dolgozik. Tehát legálisan dolgozik és nyugodt körülmények között lakik. Szerencsés volt. Hisz elmondta, van aki már több mint egy éve él a Főnök házában és még mindig arra vár, hogy kifizesse neki a beígért 1,000 fontot…..

Szólj hozzá!

Címkék: vámszedők


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása