Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.06.30. 00:02 Árpádiusz

(SZ)Állásközvetítők 6. rész - Extrém eset ( BéGábor nyomán)

 

Az alábbi újságcikkre bukkant BéGábor( Köszönet érte!) és kérésére most megosztom veletek. Őszintés szólva, amikor elolvastam, nem akartam elhinni. Úgy éreztem tele van csúsztatásokkal, de megtaláltam az eredeti angol cikket, melyből a fényképek származnak. A cikket 2 helyen pontosítottam, de alapjában az eredetit olvashatjátok. Jó borzongást!

Az ATV.HU és a THE SUN nyomán, 2011 szeptember 12. cikk

Állásajánlatot kaptak Angliában, rabszolgák lettek egy kempingben. Karámokban, kutyakennelekben és régi lakókocsikban laktak, nem kaptak pénzt és csak ritkán jutottak élelemhez – 24 rabszolgasorban élt embert szabadított ki a brit rendőrség. 

A 24 férfit Londontól északra, Leighton Buzzard-ban, egy kempingben tartották, rabszolgaként kezelték és munkára kényszerítették őket. 5 hónapi megfigyelés után, 200 rendőr vasárnap razzia során fogott el négy férfit és egy nőt - ők az ügy fő gyanúsítottjai. A kiszabadítottak között britek és kelet-európaiak is vannak, egyiküket 15 éven keresztül tartották fogva akarata ellenére. 
A foglyok hajléktalanok és alkoholisták voltak, akiket valószínűleg hamis állásajánlatokkal csaltak lépre állítólagos munkaközvetítők. Sean O’Neal bűnügyi nyomozó a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a férfiakat különböző konyhákon és más szociális intézményben szólították meg. Az elkövetők napi 80 font fizetést, „étkezést és szállást” ígértek nekik. E helyett rabszolgaként tartották, majd kényszermunkára fogták őket. A kempingbe érkezésükkor elvették tőlük a mobiljaikat, és kopaszra borotválták a fejüket. 
A lengyel, román, orosz és brit nemzetiségű férfiakat rossz fizikai állapotban találták. Embertelen körülmények között laktak, nem kaptak pénzt és csak „nagyon, nagyon kis adag ételeket” kaptak, mondta O’Neil. Nem jutottak folyóvízhez, nem állt rendelkezésükre WC és tisztálkodási lehetőségük sem volt. 
A helyszínen fegyvereket, kábítószert és pénzt is találtak. A rabszolgatartók lengyel és román állampolgárok, akik azzal fenyegették áldozataikat, hogy megverik őket, ha megpróbálnak elmenekülni - folytatta a rendőr. Többeknek, ennek ellenére sikerült megszökniük, ők értesítették a rendőrséget. A kiszabadított férfiakat kórházba szállították. 

ulz/AFP

Nos, ez után az extrém eset után következzen egy cikksorozat, arról, hogy ez magyarosan hogy szokás..

 

Szólj hozzá!

Címkék: munkavállalás vámszedők


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása