Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.07.09. 20:56 Árpádiusz

Kaució

 Angliában a kauciót deposit-nak nevezik és szobabérléskor 2-4 heti lakbérnek megfelelő összeget szoktak elkérni. Megállapodástól függően, ezt az összeget a kiköltözés alkalmával le lehet lakni vagy egy összegben a szoba átadásakor a főbérlőnek vissza kell fizetnie.

Lakásbérlés esetén a bérleti szerződésnek rendelkeznie kell a kaució összegéről is. A kaució általában egy vagy legfeljebb másfél havi lakbérnek megfelelő összeg, melyet a főbérlőnek/ügynökségnek törvényes kötelessége befizetni az állam által jóváhagyott kaucióvédelmi alapok egyikébe (Deposit Protection Scheme), ami garantálja azt, hogy kiköltözéskor az albérlő visszakapja a pénzét. A főbérlő joga kiválasztani, hogy melyik pénzalapban köti le a kauciót, de ezt még a szerződéskötés előtt tisztázni kell vele. Elvileg a kifizetéstől számított két héten belül a bérlőnek kapnai kell egy levelet, amely tartalmazza a kaucióvédelmi alappal kapcsolatos adatokat és tájékoztató információkat, ellenkező esetben a főbérlő akár a kaució háromszorosára is büntethető.

 A dolog szépséghibája, hogy ha valaki nem rendelkezik megfelelő kondíciókkal, akkor az ügynökség, mint egyfajta biztosíték, a kaución felül elkérhet 3-5 havi bérleti díjat is. Tehát, ha valaki Magyarországról próbál intézkedni, akkor alapból számoljon ezzel, hiszen nincs állandó angliai munkahelye, bankszámlája.

A kauciót felmondás esetén nem lehet lelakni, és ha az albérlő nem tudja eredeti állapotában visszaadni a lakást, akkor kiköltözéskor felújítási/takarítási költséget vonhatnak le belőle.

Szólj hozzá!

Címkék: szállás költségek előkészület papírmunka


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása