Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.09.10. 00:46 Árpádiusz

ADR – Veszélyes árú fuvarozása

 Az, aki veszélyes árú fuvarozásával akar foglalkozni az Egyesült Királyság területén, ADR vizsgával kell rendelkeznie. Az ADR tréning 9 modult foglal magában és a sikeres vizsga után, 5 éven belül frissítő tréningen kell részt venni.

 

A hét modul a következő:

1. Robbanó anyagok és tárgyak

2. Gázok

3. Gyúlékony folyadékok

4. Gyúlékony, szilárd anyagok

5. Gyújtó hatású, oxidáló anyagok

6. Mérgező/fertőző anyagok

7. Radioaktív anyagok

8. Maró anyagok

9. Egyéb veszélyes anyagok

 A legtöbb helyen az 1-es és a 7-es modult nem, vagy csak külön kérésre oktatják. Ennek következtében az ADR tréning árak 300-400 font körül mozognak. Szerencsére lehetőség van részleges tanfolyam elvégzésre is, mely kevesebbe kerül. Ebben az esetben csak pár modult vagy például tartályos szállítást fog az ember tanulni. Az oktatást magáncégek végzik, melyeknek DSA engedéllyel kell rendelkezniük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: jogosítvány


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása