Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.09.24. 03:47 Árpádiusz

Wibájenikár

A sok negatív tapasztalat ellenére úgy tűnik, mégis csak működik a fogyasztóvédelem Angliában. De, hogy ne rohanjunk a dolgok elébe, íme, a teljes történet.

 Van egy cég, mely úgy reklámozza magát, hogy megvesznek minden autót. Ez így is van. Igaz, a mai napig senki se tudja, hol adják el őket, de nem is ez a lényeg. A tv-ben nap, mint nap dömpingszerűen hirdetik magukat. Az, aki el akarja adni a kocsiját náluk, első lépésként be kell, hogy regisztráljon a cég weboldalán. Miután megad néhány adatot a kocsiról, kap egy árajánlatot. Ha ezt elfogadja, akkor a lakhelye szerinti legközelebbi képviselethez kell a kocsit elvinnie pontos értékbecslésre. Na, ekkor adódnak a problémák. Az árajánlathoz képest legalább 25%-kal kevesebbet ajánlanak a helyszínen. Még abba is belekötnek, hogy a kocsi koszos, de az értékbecslőket úgy oktatják, hogy néhány esetben akár 40%-kal is lejjebb mehet az ár. A durva az, hogy a fogyasztóvédelmi vizsgálat ellenére folytatják ezt a gyakorlatot, kizárólag az alábbi változtatásokra kötelezték őket:

 - Nem kelthetik azt a látszatot, hogy az online értékbecslés csak 1 hétig érvényes

- Nem kelthetik azt a látszatot, hogy a másnapi kifizetés az egyetlen opció. Ennek egyébként 25 font a költsége

- Nem hagyhatják figyelmen kívül a fogyasztói panaszokat

 

Szóval a megtévesztést folytatják. Igaz, néhány dolgon változtatniuk kellett, de már kezdenek befuttatni egy másik cégnevet is, mely ellen még nem volt vizsgálat…

 

És ezzel lezárom az autós részt, de egyben elkezdem a „fogyasztóvédelmet”.  :) 

Szólj hozzá!

Címkék: autó


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása