Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.10.15. 21:29 Árpádiusz

Szociális- és adórendszer Angliában 8. – Szakhatóságok

 DWP

A munka és nyugdíjügyi minisztérium a DWP (Department for Work and Pensions) felügyelete alá tartozik a szociális, gyermekjóléti és nyugdíj ügyekben illetékes hatóságok felügyelete.

HMRC

2005-ben, több kormányzati szerv összevonásával alakult meg az adó- és vámhivatal (HM Revenue and Customs) Fő feladata az adózással kapcsolatos eljárások  továbbá az adózással kapcsolatos szociális segélyek kezelése. A HMRC hivatalos weboldala:

http://www.hmrc.gov.uk

Helyi adóhivatal kereső:

http://www.hmrc.gov.uk/enq/

Jobcentreplus

Feladata a munkakeresők segítése munkahely találásában, munkáltatóknak a munkaerő keresésben és a rászorulók részére szociális juttatások ügyintézése. A lakhely szerinti JobCentrePlus megtalálásában segít az alábbi link:

http://los.direct.gov.uk/default.aspx?type=1&lang=en

 Helyi önkormányzatok

Több szociális támogatást a helyi önkormányzatoktól kell igényelni. Az önkormányzatok elérhetőségeit az alábbi gyüjtőportálon lehet megtalálni:

http://www.direct.gov.uk/en/Dl1/Directories/Localcouncils/AToZOfLocalCouncils/DG_A-Z_LG

 CAB

Amennyiben valakinek problémája adódik valamelyik állami szervvel, akkor jogi segítséget kérhet az állampolgári tanácsadó irodától a CAB-tól (Citizen Advice Bureau) Bővebb információ és kapcsolatfelvétel:

http://www.citizensadvice.org.uk/

Szólj hozzá!

Címkék: adó érdekképviselet


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása