Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.10.29. 00:01 Árpádiusz

Job Grant

 A Job Grant munkanélküliségből visszatérő munkavállalóknak járó, adómentes segély. Azok jogosultak erre a juttatásra, akik korábban részesültek az alábbi segélyek valamelyikében:

- Employment and Support Allowance

- Income Support

- Jobseeker's Allowance

 

További feltétel, hogy a fent felsorolt segélyt a kérelmező legalább fél évig kapta, és a megkezdett munkaviszonya legalább heti 16 óra/hét ledolgozott munkaidőt jelent.

 A fent említett segélyek automatikus elvesztését és a JG-re való jogosultság megszerzését eredményezi, ha a segélyezett partnere el kezd dolgozni legalább heti 24 órát.

 A Job Grant-ot igényelheti egyedülálló személy, vagy párok. Ez utóbbi esetben viszont csak az egyikük jogosult erre a juttatásra. A JG összege:

- 100 font/hét, egyedülálló személynek, illetve gyermektelen pároknak

- 250 font/hét, egyedülálló szülőnek, illetve gyermekes pároknak

 

A JG-nek jogosultsági időkorlátja nincs. A JobCentre addig folyósítja, ameddig erre a segélyezett jogosult. 

1 komment

Címkék: jobcentre szoc.juttatás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása