Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.11.25. 00:01 Árpádiusz

Child Trust Found

 

Hosszú futamidejű, adómentes megtakarítási forma, mely a gyerekek számára biztosít előtakarékossági számlát. Lényege, hogy a szülő úgy gyűjthet a gyermeke számára pénzt, hogy a megtakarítás után nem kell adót fizetni. A jogosultság feltételei:

- A gyereknek 2002. szeptember 1 és 2011. január elseje között kellett születnie

- A szülőnek Child Benefit-et kell kapnia 2011. Január 4 előtt

- A gyereknek Angliában kell élnie

- A gyerek nem állhat bevándorlási vizsgálat alatt

Amennyiben a gyerek jogosult a CTF-re, a HMRC kiküld a nevére egy utalványt, melynek összege 50 és 250 font között lehet. Ez függ a gyerek korától és az igénylés idejétől. A szülők évente maximum 3,600 fontot fizethetnek be a számlára és a gyermek 18 éves korában férhet hozzá az addig befizetett összeghez. Sem a befizetett pénz, sem pedig a kamat után nem kell adót fizetni. A részletekért a helyileg illetékes adóhivatalnál kell érdeklődni.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek adójóváírás hmrc


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása