Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2012.01.03. 00:01 Árpádiusz

Ofsted

 

Gyermeknevelési és oktatási intézmények felügyeleti szerve. Független és pártsemleges intézmény, mely közvetlenül a parlamentnek jelent. Fennhatóságuk alá tartoznak a regisztrált dadáktól kezdve az állami és alapítványi iskolákon keresztül a felnőttképzéssel foglalkozókig minden oktatási szolgálat.

Anglia szerte, minden héten száznál is több ellenőrzést és felmérő látogatást tesznek, melynek eredményét folyamatosan nyilvánosságra hozzák honlapjukon. Az oldalon rá lehet keresni irányítószám alapján a körzeti iskolákra, onnan pedig meg lehet nézni a legutóbbi ellenőrzés eredményeit és az intézmény besorolását.

http://www.ofsted.gov.uk/

Azok, akik hivatalos keretek között szeretnének gyermekfelügyelettel foglalkozni, például, mint childminer, annak kötelessége beregisztrálni magát az Ofsted rendszerébe. A regisztráció nem ingyenes. Folyamata hosszadalmas, esetenként 12 hét is lehet. A regisztráció lényege, hogy a jelentkező megfeleljen az állami előírásoknak és betartsa azokat. További részletekért érdemes gondosan átböngészni az Ofsted oldalát.

 

 

4 komment

Címkék: oktatás gyerek bébiszitter munkavállalás papírmunka


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sellocske 2012.01.20. 17:58:38

Kedves Árpádiusz!

Először is gratulálok az oldalhoz, nagyon sok hasznos információ található rajta.
Van azonban egy kérdésem, amire nem találtam választ, de hátha tudsz segíteni: közép és felsőfokú óvónői végzettségem is van, de nem tudom, hogy a hivatalos fordítás, stb után ezt vajon elfogadják-e az Egyesült Királyságban?(Londonban fogok dolgozni hamarosan) Az Ofsted honlapjáról sajnos nem derül ki, illetve azt a választ kaptam, hogy, ha elküldöm a diplomám hiteles angol fordítását, akkor majd megmondják, hogy használható-e, avagy sem. Neked talán van rálátásod, hogy vajon mire számítsak. (Az óvónői szakközépiskola elvégzése után egy tanítóképző főiskola óvónői tagozatán szereztem a diplomámat sok évvel ezelőtt.)

Árpádiusz 2012.01.20. 18:10:36

@sellocske: Kedves Sellőcske! Köszönöm az elismerő szavakat! Sajnos én is csak annyit tudok mondani, mint az Ofsted, vagyis, majd ők eldöntik. Ez nem csak a te szakmádra vonatkozik, hanem általánosan. Elvileg bármilyen diplomát el lehet ismertetni Angliában, de ez a gyakorlatban nincs garantálva. Én biztos vagyok benne, hogy a magyar diplomád mögött több tudás van, mint a hasonló szintű angol esetében, mégis megvan rá az esély, hogy kérni fognak tőled egy CACHE vizsgát, csak azért, mert az angol.

sellocske 2012.01.22. 22:39:03

@Árpádiusz: Köszönöm a választ. Tartok tőle, hogy így lesz (CACHE), de azért reménykedem, hogy talán mégsem :)

sellocske 2012.06.18. 19:26:22

Kedves Árpádiusz! Hátha segítség valakinek, így megírom: elfogadták a diplomámat, NVQ Level 3-nak felel meg, így hamarosan Ofsted-regisztrált leszek. Sajnos valóban elég hosszadalmas, sok türelmet, meg pénzt igénylő a folyamat, és - egy magyar munkatársat - leszámítva nem éppen rugalmasak, vagy segítőkészek az ügyintézők. (bár lehet, hogy csak nekem nem volt szerencsém)
süti beállítások módosítása