Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.10.12. 01:44 Árpádiusz

London-könnyű kezdet

 Négy éve én is ide indultam. Az elmúlt időszak tapasztalatai miatt, ha bárki Londonról kérdez, akkor az állatkert, ill. a munkásszálló szavak jutnak eszembe. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem véletlenül költöztem el innen. Ezzel kapcsolatban csak egy dolgot sajnálok, azt, hogy nem tettem meg előbb. Ennek ellenére, ha valaki könnyű kezdetre vágyik Angliában, akkor azt javaslom, jöjjön Londonba… majd költözzön el, amit teheti .

 De most a száraz tények. Sok szempontból a főváros a legjobb választás. Hiszen itt lehet a legkönnyebben szállás és munkát találni. Azt hiszem ez elég indok, de persze ne feledkezzünk meg a lényegről. Ez pedig a pénz. Hiszen a többség ezért jön ki és itt lehet a legkönnyebben megkeresni, de egyúttal elkölteni is. London a világ egyik legdrágább városa, és ha a vidéki Anglia árait nézzük, akkor átlag 20-35%-kal drágább a szállás és a tömegközlekedés. Ez pedig nagyon sok. Főleg annak tudatában, hogy a fizetésed fele megy el a szállásra és a közlekedésre itt. Persze a magas szállás árak a magyar „vámszedőknek” köszönhető, akiktől a többség bérel szobát.

 Ha valaki James Bond- 007-es stílusban akar nekivágni, vagyis 0 angoltudás, 0 tőke, de melót akar egy héten belül, akkor London az ideális választás. Tehát könnyebben lehet munkát találni, ezáltal anyagilag nem annyira megterhelő. Cserébe viszont az embernek szembesülnie kell az „apró betűs” résszel is.

- A szállások többsége rossz állapotú. Otthonnak még közelről sem nevezhető. Jobb esetben csak 8-10, de néhol 12-14 ember él egy házban és nincs lehetőséged megválogatni a társaságot.

- Saját lakás bérlése nem egyszerű és főleg nem olcsó. Az ingatlanárak sokkal magasabbak, mint az országos átlag és a bérléssel kapcsolatos procedúra se mindig egyszerű.

- Az ügynökségek és a cégek egyaránt visszaélnek a magas munkakeresői létszámmal. Ezáltal alacsonyabbak a bérek és sokszor visszaélnek a munkások kiszolgáltatott helyzetével.

 Tehát mindenki a befektetésének megfelelő haszonra számítson. Vagyis, ha valaki keveset tesz az asztalra, akkor ne is akarjon onnan sokat elvenni…

 

Szólj hozzá!

Címkék: anglia london munkavállalás előkészület


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása