Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.10.18. 13:20 Árpádiusz

Kezdeti költségek 1/3 - Papírmunka

 

Azt hiszem ez a legfontosabb kérdés, ami felmerülhet. Mennyi pénzre van szükség ahhoz, hogy Angliába dolgozz? Nos, a hazai viszonyokat és béreket nézve sokra. Viszont a fizetés, amit itt kapsz az kicsivel magasabb és a pénz vásárlóértéke is erősebb. Tehát megéri kockáztatni, befektetni, hiszen itt minden egy kicsivel jobb. Még ha a minimálbért is kapod kézhez, akkor is van miből félretenni. Persze vannak, akik áldozatot hoznak, és durva spórolásba kezdenek és vannak, akik minden pénzüket felélik. A döntés a versenyző kezében van.

A költségeket több részre lehet osztani. Az egyik az előkészülettel és a kiutazással kapcsolatos a másik a kinttartozkodás ára. Remélem senki se haragszik, amiért angol fontba fogom megadni az itteni költségek összegét, de itt mindenki ebben számol. Vajon miért is  ...

 Sokan úgy hiszik elég a személyi igazolvány ahhoz, hogy Angliába jöjjön. Ez tény. Én viszont arról beszélek, hogy valaki kint is akar maradni. Ebben az esetben már más is kell. Na, vajon mire gondolok? Igen! Útlevél. Tény, hogy az enyém már egy ideje a szekrény mélyén porosodik, de anno azért jó hasznát vettem. Sok esetben ugyanis megkönnyíti az ügyintézést. Tehát nem árt ha van.

 Útlevél ára 18-70 év közöttieknek:

7,500 HUF-tól

 Nemzetközi jogosítvány:

Na, ez speciel teljesen felesleges. Az angolok nem szeretik, sok helyen nem is ismerik vagy csak nem fogadják el. Ellenben lehet a magyar jogsit honosítani. Ezért ezzel nem kell foglalkozni otthon.

 Uniós betegbiztosítási kártya:

Egy újabb felesleges dolog. Angliában az egészségügyi ellátás „ingyenes”. Vagyis fizeted a TB-t, de nem kell a szolgáltatásokért külön fizetni. Hálapénzt se! Ha sürgős segítség kell megkapod ingyen, kártya és TB szám nélkül is.

 Ezen kívül jó, ha csináltatsz igazolvány képet, mert több helyen is kelleni fog. Most nem kívánom ezeket részletezni, mindent a maga idejében. Azt hiszem nincs más, ami pénzbe kerül és/vagy ebbe a kategóriába tartozik, de ne örülj. Van még mire költeni …

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: adó költségek előkészület papírmunka


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása