Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.03.27. 20:44 Árpádiusz

Egészségügyi munkavállalásról Angliában 3 - Szülészeknek

 Aki szülészként kíván Angliában dolgozni, köteles regisztrálni a Nursing and Midwifery Council-nál (NMC). Maga a regisztráció viszont nem ad automatikusan jogot a munkavégzéshez. Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen, kérelmeznie kell a regisztrációt, mely után az NMC megvizsgálja, hogy a jelentkező által megszerzett szaktudás megfelel-e az itteni követelményeknek.

 Az EU területén végzett szülészeknek meg kell felelnie az NMC előírásainak. Összehasonlításra kerül a kérelmező országában kapott oktatás az itteni követelményekkel és szükség szerint kérhetik az alkalmassági és szakmai teszt elvégzését.

 Az NMC megköveteli az angoltudás bizonyítását, és az NHS is kérheti szintfelmérő teszt elvégzését.

 A regisztráció feltételei:

- Nyelvvizsga

- Az NMC követelményeinek megfelelő szintű képzetség

- Legalább egy éves szülészeti gyakorlat

- Megfelelő egészségügyi állapot

- Erkölcsi bizonyítvány

 

További részletek a NMC oldalán találhatóak:

 

http://www.nmc-uk.org

Szólj hozzá!

Címkék: munkavállalás nyelvtudás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása