Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.05.28. 07:53 Árpádiusz

Román állampolgárok munkavállalása Angliában 3. rész

 2. Szakasz: A román és bulgár állampolgárok részére kiállítható dokumentumok listája és ezek meghatározása

Blue Registration Certificates avagy „Kék kártya”: a kártya birtokosát minden jog megilleti és teljesen korlátozásmentes a munkavállalás területén. Ebbe a csoportba tartoznak a magasan képzett munkavállalók,  élet- vagy házastársa angol állampolgárnak vagy Angliában letelepedett személynek. Ezek a személyek mentesülnek az AWC megszerzésének követelményei alól. Sem a vállalni kívánt munka típusában, sem a ledolgozott óraszámban nincs korlátozás.

 Yellow Registration Certificates avagy „Sárga kártya”: az igazolás birtokosának korlátozott jogai vannak a munkaerő piacon. Ebbe a csoportba tartoznak a diákok, egyéni vállalkozók vagy önellátó magánszemélyek. Korlátozások:

Diákok részére a maximális munkaórák száma 20 óra/hét.

Egyéni vállalkozók kizárólag a tevékenységi körükben dolgozhatnak.

Önellátó magánszemélyek nem jogosultak munkavégzésre, vagyis nem dolgozhatnak.

 Purple Registration Certificates avagy „Lila kártya”: az 1. Szakaszban felsorolt munkakörök valamelyikére jelentkező személyek kapják ezt a kártyát. Aki ilyen kártyát kap az a későbbiekben nem

jogosult arra, hogy kék vagy sárga kártyát kapjon. Alap esetben a lila kártya sorozatszáma „G” betűvel kezdődik. A kártya tulajdonosa kizárólag a kártyán szereplő munkaadónak dolgozhat. Kiegészítő munkát nem enged.

  Lehetőség van arra is, hogy az angliai munkaadó olyan munkavégzésre kérjen engedélyt, mely nem szerepel az 1. Szakaszban. Ebben az esetben a kártya „H” kezdőbetűs sorozatszámot kap és a kártya tulajdonosa más, kiegészítő munkát is vállalhat.

 Mindkét esetben a kérelmezési procedúra azzal kezdődik, hogy a munkaadó beadja a megfelelő kérelmet az elbíráló hatóságnak.

 FOLYT. KÖV.

Szólj hozzá!

Címkék: román munkavállalás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása