Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.06.22. 00:01 Árpádiusz

(SZ)Állásközvetítők 2. rész - Jótündérek pedig nincsenek…

 Az angliai „cégek” szeretnek a jótündér szerepében tetszelegni. Felajánlott segítség szólhat a kezdeti elindulásról, de akár konkrét állásajánlatokról is. Ebben az esetben a probléma a képmutatással van. Ezek a „cégek” ugyanis valójában olyan embereket takarnak, akik Angliában szobakiadással foglalkoznak. Vagyis az itt dolgozni kívánóknak biztosítanak ilyen-olyan szállást. Ebből élnek, méghozzá elég jól. Hiszen házanként 400-500 font tiszta havi bevételhez jutnak. Persze nem sajnálom tőlük ezt a pénzt. Az is tény, hogy ők egy meglévő igényt elégítenek ki, hiszen a többségnek nincs 3-4,000 fontja arra, hogy lakást/házat bérelje.

 

http://oneletrajzfutar.weebly.com/index.html

Íme, egy határeset. Idézet a weboldalról: „Az Önéletrajz futár előfizetés neked semmibe se kerül, ha cégünkön keresztül foglalsz magadnak szállást”

 

http://www.iranylondon.hu/

A lakóiknak illetve a hozzájuk költözőknek ígérnek segítséget a munkakeresésben.

 

http://www.londonimagyarok.hu/

A lakóiknak illetve a hozzájuk költözőknek ígérnek segítséget a munkakeresésben.

 

http://www.hu-uk.co.uk/content/szálláslehetőség

Kifejezetten szállásokra specializálódott vállalkozás.

 

Az eddig felsorolt „cégek” szobakiadással foglalkoznak. Ezt nem tagadják és szerintem ez a korrekt.

A most következő viszont már a jótündér szerepében tetszelegnek. Mézes madzagként elhúzzák az ember orra előtt a munkalehetőséget. Sajnos sokan bedőlnek annak, hogy itt kolbászból van a kerítés. Jó, jó… ez néha így van! Csak, hogy ezekben az esetekben a kalandorok kolbászából készül a jótündérek kerítése…

 

http://kiut.ewk.hu

 Dávid Anikó, a weboldal üzemeltetőjének fő profilja a szobakiadás.

 

http://magyar-uk.com

Önmagukat bejegyzett cégnek bemutató társaság, mely a cégjegyzékben nem szerepel. Felajánlják a segítségüket az újonnan érkezőknek.  Ezen kívül konkrétumok nélkül, szállodai munkákat ajánlanak.

De a weboldalból végső soron kibukik, hogy valójában szobakiadással foglalkoznak.

 

De jöjjön egy „ellenpélda”

 http://masikut.shp.hu

Garaj Mária szobakiadástól kezdve az angol nyelvleckéig mindennel foglalkozik, amiből pénzt lehet csinálni. Becsületére váljon, hogy ezt legalább nem akarja titkolni. Bár nem ismerem személyesen a hölgyet, a weboldala nekem azt sugallja, hogy az üzleti és a segítő szándékot ugyanolyan komolyan veszi.

 

 

Folyt. köv.

5 komment

Címkék: szállás ügynökségek munkavállalás vámszedők


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pumpu 2012.01.15. 13:33:57

Én akkor jelentkeztem Garaj Máriánál, amikor még nem foglalkozott angoltanítással.
Csinált egy telefonos angol interjút, hogy megfelelek-e, az angol interjún megfeleltem, azt mondta, jó az angolom, viszonylag folyékonyan beszélgettünk, néha kellett csak visszakérdezzek, de az is legtöbbször a telefonvonal minősége miatt volt.
Mikor 3 héttel később összejött az általa javasolt összeg, ami fedezte volna az egy hónapnyi kintlakást munka nélkül (ennyit mondott), amíg a papírok elrendeződnek, a tanfolyamot, ami 3 napos lett volna és amíg lesz üresedés az általa ígért munkakörben. Ha több az idő, akkor mi lett volna, fene tudja, ugyanis azt mondja, hogy akkor ismételjük meg az angolos interjút, mert nem emlékszik, milyen szinten beszélek.
Ekkorra már a honlapján is fent volt a tanfolyama.
Természetesen ekkorra már az angolom nem volt megfelelő, pedig akkor már fél éve napi 3x járt hozzám angoltanár és a kezdő angolról felmentem fél év alatt középfokú szintre.
Javasolta hogy ehhez a GYENGE (ami korábban folyékony volt szerinte is) angolhoz igénybe kellene vennem az új szolgáltatását.
Mikor mondtam, hogy hozzám jár heti 3x tanár, javasolta, hogy ennek ellenére nem lenne rossz, mert a mellékelt ábra mutatja, mégsem olyan jó a tanárom.

Na, ez volt az a pillanat, amikor azt mondtam, hogy elég fura, amíg nem oktatott angolt, addig jó volt az angolom, de aztán már nem, így nem merek adni arra, hogy kimenjek egy rakás pénzzel, és 1 hónap után lesz állásom..

Árpádiusz 2012.01.15. 13:37:26

@Pumpu: Köszönöm, hogy megosztottad a személyes történetedet. Sajnos ebből is látszik, hogy nincsenek jótündérek.

Klarika1214 2012.02.04. 23:24:12

Szia Árpádiusz!
Én és barátom Márciusban szeretnénk menni dolgozni Londonba.
De most teljesen elbizonytalanodtam az "állásközvetítő" cégekről.
Segítséget szeretnék tőled kérni munka és szállás közvetítő cég iránt!
Aki valóban létező cég.
Nagyon szépen köszönöm a segítséged.

Árpádiusz 2012.02.04. 23:43:02

@Klarika1214: Szia!

A gond az, hogy még a valós magyar cégek is csak összekötő szerepet játszanak. Ennek ellenére 200-300 fontot elkérnek.
Albérlettel pedig egyre töben fogalkoznak. Ráadásul Londonban az olimpia miatt mennek fel az árak , de stagnálnak a bérek. Hiszen egyre többen mennek oda. Azt tudom tanácsolni, hogy keressetek szállást, majd munkát, saját erőből.
Privátban írok részletesen. Üdv. Árpádiusz

Paradi_Csoma 2012.02.29. 05:36:14

Én megtapasztaltam két felsorolt szállásközvetítőnek csúfolt cég "szolgáltatásait".Az egyik az iránylondon,a másik pedig a hu-uk.Az elsőnél már otthon elkezdődik a móka.Nyolc ezer forintot elkérnek közvetítői díj címszó alatt,amit leszurkol az ember,mert reménykedik a korrekt szolgáltatásban.A honlapon a képekre nem lehet rákattintani és a pesti irodában sem tudnak mondvacsinált indokokkal képet mutatni.A szállások lepukkantak,5 hétre alá kell írni náluk,akkor is ha nem tetszik.Az utóbbi,a hu-uk,ahol a honlap a parasztvakításról szól.A 12 ház közül kb egybe visznek tisztítószert és egyéb kiegészítőket.A házak alig vannak felszerelve valamivel,értsd szinte semmivel,amit leírtak,ellenben le vannak pukkanva,alig vannak bútorok és szarnak bele,ha valami kérésed van a minőség javításával kapcsolatban.Én egyiket sem ajánlom senkinek,mivel ebben az árkategóriában máshol,jobb minőséget is el lehet érni.
süti beállítások módosítása