Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.06.26. 00:01 Árpádiusz

(SZ)Állásközvetítők 4. rész - …és parasztvakítás.

 Mielőtt elkezdeném a soron következő kategória elemzését, szót kell, hogy említsek a legfontosabb és egyben a legproblémásabb elemről. Ez pedig nem más, mint a kalandor maga. Pontosabban fogalmazva a hozzáállás és a személyes kondíciók. Mert, ahogy mondani szoktam: Jó dolog a francia szex, de nem mindegy, hogy a fasz melyik végén áll az ember. Sokan maguknak teremtenek olyan helyzetet, melynek eredményeként, mondhatni önként állnak a rossz végére.

Remek példákat lehet találni erre a Hunuk fórumán. Itt két dolog jellemző. Az egyik, amikor vak vezet világtalant. Példának okáért valaki Kaposvárról megkérdezi: -„Szokott- e esni Londonban?” Erre valaki Záhonyból visszaír: -„Úgy hallottam, szokott.”  No komment!

 A másik jellemző típus az, aki a sült galambra vár. Persze ennek is vannak fokozatai. A legdurvább, amikor valaki leírja a már korábban említett fórumba a következőket: - Évek óta nincs folyamatos munkám, ergo pénzem se. Elvállalok bármit, de nem értek semmihez. Magyarországon élek, de Angliában szeretnék dolgozni. Szorgalmas és becsületes vagyok, de arra lusta, hogy angolul akár egy szót is megtanuljak. Ha valaki tud munkát, légy szíves szóljatok.” ???? Nem értem? De tudod mit? Tudok munkát! Holnap kellene kezdeni. Nem tudsz? Miért is? Mert nem vagy itt, mert nem tudsz kitölteni egy kétoldalas űrlapot angolul és kölcsön kellene kérned, hogy ki tudj fizetni kétheti lakbért egy londoni szobáért? Nem baj, van megoldás! A parasztvakító, veréb-szar alapon működő (SZ)állásközvetítők pont az ilyenekre szakosodtak…Íme:

 

http://www.londonimunka.net/

A londoniszallasok cimű weboldal üzemeltetőjének cége, a parasztvakítók csapatából. Jótündér szerepében próbálnak tetszelegni.  Mintegy jól bevált üzleti stratégia, úgy mutatkoznak be, mint egy szolgáltató. Felajánlják a segítségüket a kezdeti lépésekben, ügyintézésben és a jelentkezők számára egy ajándékcsomaggal kedveskednek. Miből áll ez?

- Londoni utcatérkép (2 font)

- SIM kártya, 5 font feltöltéssel

- Bérlet, 10 font feltöltéssel

- Ingyen metrótérkép

Nos, először is hagyjuk figyelmen kívül, hogy ez az akciós ajánlat júliusra érvényes és feltételezzük azt, hogy még mindig él, pedig már lassan október. Ha az értékét nézzük, az összesen 17 font. Ez az üzleti befektetés viszont a cégnek abban a pillanatban megtérül, hogy a kalandor megérkezik Londonban. Miért? A válasz egyszerű, reptéri transzfer. A cég ebben is segít, a kalandornak pedig kellemest a hasznossal alapon még jól is jön. Hiszen nem ismeri a várost, ráadásul, háztól-házig szolgáltatás, tehát kényelmes. Ismerve a haszonkulcsot, ami egy ilyen fuvaron van, ez a 17 font bőven megtérül. De az akciós ajánlatban azért ott van a parasztvakítás. Vagy csak hülyének akarják nézni az embert?  Ingyen metrótérkép”

Basszus! Az ingyen van! Bármelyik metróállomáson kötegszám áll!

 Nos, akik ezek után úgy döntenek, hogy jobban körüljárják a „cégek” ajánlatait illetve hátterét, azoknak ajánlom a holnapi bejegyzést.

2 komment

Címkék: munkavállalás vámszedők


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teao 2011.09.29. 17:13:16

A HUNUK tényleg maga a borzalom, ráadásul percenként bombázza az e-mail fiókom a hozzászólásokkal...
Próbáltam ott is utánajárni, véleményed szerint hogy kezdjek el munkát keresni Budapestről? Annyira reménytelennek látom. Egyetemet végeztem, az egyik szakom angol, tehát nyelvi probléma nem merülhet fel. Szerinted próbáljak a neten magam keresgélni vagy menjek el egy megbízható közvetítőhöz? Nagyon hálás lennék, ha pár sort tudnál írni nekem!

Árpádiusz 2011.09.29. 17:17:57

@teao: Szia! Valamelyik nap írok neked erről privátban, de a lényeg: A munka itt van, és ha van, akkor nem vár. Vagyis otthonról a legnehezebb munkát találni Angliában. A közvetítők meg nem garantálnak semmit, még a frankók se.
süti beállítások módosítása