Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.10.30. 00:01 Árpádiusz

Benefit thieves – Járulékcsalók

 

A 2010-2011-es időszakban a járulékcsalók körülbelül 1,2 milliárd font kárt okoztak Angliában. Ezért a DWP szigorításokat vezetett be a minisztériumon beül és egy komoly hadjáratot is indított médiában. Folyamatosan összevetik a HMRC, a JobcentrePlus és egyéb adatbázisokat, hogy kiszűrjék azokat, akik hamis információk alapján kérelmeztek valamilyen juttatást illetve azokat, akiknek az életkörülményeiben történt változások miatt a jogosultsága megszűnt vagy besorolási szintje megváltozott.

 

Az, aki ellen bebizonyosodik, hogy jogsértést követett el, komoly szankciókat alkalmaz a DWP. A minimum, hogy az addig folyósított járulékot vissza kell fizetnie, de a visszaesőkre akár 5 év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság. Íme, a szankciók teljes listája:

- Járulék visszafizetése

- Teljes járulékmegvonás

- Bírósági eljárás

- Bejegyzés erkölcsi bizonyítványba

- Vagyonelkobzás

- Börtönbüntetés

 

Vannak azonban ennek a kampánynak vétlen áldozatai is. Az egyik ismerősömtől lakcímigazolást kértek. Ő ennek eleget is tett. Pechére, a bemutatott dokumentumok egyikén hibásan szerepelt a postai irányítószám. A DWP ebbe kötött bele. A végeredmény az lett, hogy megvonták tőle az addig jogosan kapott Tax Credit-et és kötelezték az addig folyósított összeg visszafizetésére, ami ebben az esetben közel 800 font. Tudtommal a fellebbezése már egy éve húzódik. Tehát, ha valaki úgy érzi, hogy vétlen, akkor 2 dolgot tehet:

- Fellebbezés

- Jogsegély kérése a CAB-tól

 Sajnos, ahogy az alábbi példa is mutatja, a hivatal abba köt bele, amibe akar. A kérelmező viszont csak egy dolgot tehet és kell tennie. Abban az esetben, ha az életkörülményekben bármilyen változás áll be (elköltözik, munkahelyet vált, stb.) azt mihamarabb közölje az illetékes hatósággal. 

2 komment

Címkék: adó szoc.juttatás hmrc


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bégábor 2011.10.31. 16:53:01

Pontosan így van. Főleg a mozgássérültekre ugranak, de a szimpla "támogatást kapók" is figyelve vannak. Az újság sűrűn írja, hogy valaki mozgássérült volt de elindult egy mezei futóversenyen vagy - egy másik - tánciskolát üzemeltetett ahol ő maga tanítot tis. Ilyenkor, ha az Önkormányzat ügyintézője meglátja a TV-ben, rögtön bíróságra adja az ügyét, nem is szólnak neki csak jön az idézés. Az újság meg, elrettentésül, minden ilyent megír.
Legutób az X-faktor egyik táncosáról derült ki, hogy mozgássérült igazolványa van. A The Sun két teljes oldalt szentelt neki.

Állás hol? · http://www.cvonline.hu 2011.11.02. 11:30:50

Ezzel nem is lenne gond ha nem fogadnának el kenőpénzt illetve ha a támogatás előtt konkrétan megvizsgálják, hogy valóban az a személy megérdemli e. Ha mégis túljárnak a hatóságok eszén és később lebuknak ez már az ő problémájuk!
süti beállítások módosítása