Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.05.27. 19:14 Árpádiusz

Román állampolgárok munkavállalása Angliában 2. rész

 Az angol munkaadóknak követnie kell a megjelent útmutatást a kérelmező levélben, ha román vagy bulgár állampolgárokat kíván alkalmazni az Egyesült Királyság területén. Van azonban néhány szempont a munkavállalási rendszerben melyek már nem lényegesek a román vagy bulgár állampolgároknak. Ezek a következők

-A román és bulgár állampolgárok többé nem esnek a bevándorlási hivatal ellenőrzése alá. Nincs korlátozva az országban tartózkodás ideje, ennél fogva nincs szükségük többszöri belépéses munkavállalási engedélyre.

-Az angol munkaadónak nincs tájékoztatási kötelezettsége, ha a munkaviszonyban technikai változás történt.

-Az AWC a kibocsájtástól számítva a munkavállalás teljes idejére érvényes. Ennél fogva a munkaadónak nem kell az ide vonatkozó, kiterjesztett szabályozás szerint eljárnia.

-Nincs korlátozva, hogy a munkavállaló váltson a különböző foglalkoztatási kategóriák között. De ha önálló személy változtat munkát, akkor az új munkaadónak kérvényeznie kell a munkavállalási engedélyt és a munkavállalónak új AWC kártyát kell kérnie.

-Nincs korlátozva, hogy a munkavállaló a kint tartózkodása során változtassa a státuszát. Vagyis bármikor lehet diák-munkásból munkavállaló vagy egyéni vállalkozó.

 Ha alkalmazás keretében a munkavállalást jóváhagyásra kerül, erről a kérelmezőt levélben értesítik. Ez a levél azonban még nem jogosít fel a munkavállalásra. A jóváhagyást igazoló levelet a BR3 nyomtatvánnyal el kell küldenie a kérelmezőnek a Home Office-nak. Ezek után a kérelmező megkapja az AWC-t, mely már feljogosítja a munkavállalásra.

 Hasznos linkek:

BR1 nyomtatvány a munkavállalási engedély kérelméhez:

 http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/bulgariaromania/formbr1.pdf

 BR3 nyomtatvány AWC-hez

 http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/bulgariaromania/formbr3.pdf

 Kitöltési útmutató angol nyelven:

 http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/bulgariaromania/guidanceforbulgariaromania0408

 

FOLYT. KÖV:

Szólj hozzá!

Címkék: román munkavállalás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása