Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.06.20. 00:01 Árpádiusz

(SZ)Állásközvetítők 1. rész - Magyar közvetítők

 Mottó: az embert a tettei és nem a szavai határozzák meg…

 Az apróhirdetések közlésére szakosodott oldalak tele vannak angliai állásajánlatokkal. Ha az ember egy kicsit is odafigyel a részletekre, egy szomorú tény tárulhat a szeme elé. Túlnyomó többségük lehúzás. Aki ilyen hirdetéseknél mégis úgy dönt, hogy fizet, az az esetek 90%-ban futhat a pénze után. Persze ezt egyre többen tudják, ezért inkább a komolynak tűnő cégek felé fordulnak. De vajon mire lehet ekkor számítani?

 Azok, akik Magyarországról közvetítő cég által szeretnének kijönni az Egyesült Királyságba munkát vállalni, két kategóriával találják magukat szembe. Az interneten rengeteg állásajánlattal illetve segítséggel szolgálnak. Attól függően, hogy a „cég” magyar vagy angol székhelyű, különböző stílusban mutatkoznak be.

 A magyar cégek konkrét állásajánlatokkal szolgálnak. Sajnos azonban két dolog igencsak jellemző. Az első, hogy a munkaszerzésért cserébe pénzt kérnek. Rosszabb esetben viszont szó sincs tényleges szolgáltatásról, kizárólag arra megy ki a játék, hogy a jelentkező különböző indokokra való hivatkozással fizessen a „cégnek”. De munkáért pénzt kérni törvénytelen. Ezért más címszóval akarnak pénzt kicsikarni. Arra pedig jópár esetben nincs garancia, hogy a pénzért cserébe kap-e az ember valami szolgáltatást, vagyis munkát.

 Íme, egy lista a „cégek” ajánlatából, a teljesség igénye nélkül:

 http://www.euwork.hu/

90,000 HUF programdíjat kérnek

 http://www.jobandtravelcentre.hu

Kézikönyv és utazásszervezői díj: 60,000 HUF

 http://www.labourandstaff.com

A munkakeresés egyik érdekes módját választották. A jelentkezőknek bemutatkozó videót kell csináltatniuk a céggel potom 60,000-80,000 forintért.

 Nem állítom egyik cégről sem, hogy nem folytatnak valós tevékenységet, vagy, hogy csalók lennének. Viszont teljesen feleslegesnek tartom, hogy bárki is fizessen ilyen szolgáltatásért vagy pedig annak ígéretéért. Tehát azt javaslom mindenkinek, hogy nagy ívben kerülje el az otthoni közvetítőket.

 Folyt. köv.

1 komment

Címkék: ügynökségek munkavállalás vámszedők


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virgo2 2012.08.13. 21:40:58

Kedves Árpádiusz!Én azt szeretném megkérdezni tőled,-vagy aki tud vmit,hogy a budapesti Helpfamilyt ismered-e,hallottál e vmit róluk,és az egyik kinti partnercégükről: East-West Recruitment Ltd.ről?Válaszodat előre is köszönöm.
süti beállítások módosítása