Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.10.01. 00:01 Árpádiusz

Ügynökségi munkavállalással kapcsolatos törvénymódosítás

 

2011. október elsejével az ügynökséges munkavállalás szabályozó új rendelkezések lépnek érvénybe. Ezek a rendelkezések az esélyegyenlőséget hivatottak szolgálni a céges és az ügynökségi munkások között. Sajnálatos módon a törvénynek nincs visszamenőleges hatálya és könnyedén kijátszható.
 
A törvény a következő kategóriákra érvényes:
- Ideiglenes munkavállaló (Temporary worker)
- Szerződéses munkavállaló (Contract worker)
 
Milyen jogok illetik meg az ügynökségi munkavállalókat?
Az első munkanaptól:
- Azonos jogok illetik meg a munkahelyi létesítmények használatában. Pl. kantin, pihenőhelység
- Információk a munkahelyi álláslehetőségekről
 
12 munkahét után:
- Jogosult ugyanazon alapvető jogokhoz, mint a cég saját alkalmazottai
- Fizetés. Ebbe beletartozik minden féle díjazás és bónusz. Alapból nem tartozik bele betegszabadság és az anyasági/apasági szabadság.
- Nők esetében fizetett távollétnek minősül a terhes gondozáson való megjelenés
 
A 12 hetes periódust meg lehet szakítani, maximum 6 hétre. Vagyis a munkában töltött idő nem vész el, de erre is megvannak a korlátozások. Az alábbi esetekben nem nullázódik a 12 hét számolása:
- Igazolt hiányzás vagy betegség
- Esküdtszéki szolgálat
- Hivatalos munkaszünet
- Szabadság
- Állásidő, pl. karbantartás miatt
- Terhesség és anyasággal kapcsolatos szabadság vagy hiányzás
 
Összegző táblázat a12 hét számolásával kapcsolatban
 
Esemény, mely kihatással lehet a 12 hetes periódus számolására
Az esemény kihatása a 12 hét mérésére:
Az ügynökségi alkalmazott új munkaviszonyt kezd egy másik munkáltatónál
Nullázza a számlálást
Az ügynökségi alkalmazott új beosztásba kerül ugyanazon munkáltatónál
Nullázza a számlálást
Több mint 6 hét szünet két megbízás között,
ugyanazon munkáltatónál
Nullázza a számlálást
Bármilyen egyéb ok, mely kevesebb, mint 6 hétig tart
Megállítja a számlálást
Betegség miatti hiányzás
Megállítja a számlálást
Éves szabadságolás
Megállítja a számlálást
Terhességgel vagy anyasággal kapcsolatos hiányzás esetén, ha a munkaszerződésben erről megállapodás van
Megállítja a számlálást
Anyaság/apasági szabadság esetén, ha a munkaszerződésben erről megállapodás van
Megállítja a számlálást
 
Megjegyzés: Azok az ügynökségek, melyek eddig is használták a kiskapukat, valószínűleg ezután is fogják. Tehát bizonyos időnként új szerződést fognak csinálni. Esetleg máshova küldenek el dolgozni vagy egyéb indokot találnak arra, hogy újra kezdhessék a számlálást. A korrekt ügynökségek pedig ezután is be fogják tartania a játékszabályokat.

3 komment

Címkék: munkajog ügynökségek munkavállalás pénzkereset


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1900Mona 2011.10.02. 00:40:55

Kedves Arpadiusz,

Nos tudod melyik ugynoksegnek dolgozom, szerzodest modositottak, kezembe adtak es azt mondta a fiatalember, hogy ha nem irom ala akkor nem kapok tobbet munkat. A cegnel dolgozok 90 szazaleka ettol betojva ala is irta. En nem most jottem a 6.20-as gyorssal, en nem tettem meg. A dolog lenyege, a tobbiek alairtak, hogy egyeni vallalkozova valtak es egy ciprusi illetosegu ceg fogja a papirmunkat vegezni 60 oras heti munkanal heti 30 fontert. A ciprusi ceg kepviseloje csodalatosan felepitett marketing eloadas kereteben felvazolta, hogy ez milyen jo a munkavallalonak. Nalam ezzel ingovanyos talajra leptek, mert ha barmi valtozik az eddigiekhez kepest a foglalkoztatasommal kapcsolatban tudom, hogy hova kell mennem.

Árpádiusz 2011.10.02. 01:00:15

@1900Mona: Kedves Mona!

Ezt remekül kitalálták. Azáltal, hogy egyéni vállalkozók lettek, nem jár nekik fizetett szabadság, se táppénz, stb. Nem vonatkozik rájuk a törvénymódosítás sem. A matekkal meg még jobban ráfáztak. Papíron meg fogják kapni a 6,08 fontot. Ebből lejön órára lebontva 50 penny a "könyvelésért". Marad 5,58 font/óra. Ezt ők egybe meg is kapják és talán azt hiszik ezzel a téma le is van zárva. Csakhogy PAYE, vagyis fizess a kerested után stílusba megy az adózás.Ez jövő áprilisba sok embernek fog kellemetlenséget okozni.Óránként kb. 1 font lesz az adó és Tb amit majd be kell fizetniük. Havi szinten ez kb 200 font lesz.Nagyon durva! Remélem már keresel másik munkát :)

Árpád

1900Mona 2011.10.04. 07:44:34

Termeszetesen, ahogy eddig is, de nem kell idegeskednem addig sem, amig talalok mast ugyan is nem valtozott semmi, a regi feltetelekkel tovabb kuldenek dolgozni oda, ahova eddig is. Tudjak nagyon jol, hogy torvenytelen amit csinalnak es csinaltak (konkretan hogy megfenyegettek mindenkit, hogy nem lesz munka, ha nem irod ala) mellesleg, ha lettem volna annyira balga, hogy beveszem a bloffot megtehetnem most is, hogy felnyomom oket felrevezetesert... miutan tudjak a tobbiek jol, hogy en nem irtam ala es megis ugyanugy kuldenek dolgozni a helyukben fellazadnek... de ahogy a bloffnek is bedoltek nem fognak tenni semmit es a ceg meg az ugynokseg rohog a markaban, mert szereztek nehany fejostehenet.
süti beállítások módosítása