Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.06.19. 18:07 Árpádiusz

Nézőpont kérdése ?

 

Az alábbi videó nagyon tanulságos tud lenni. Én azonban kicsit

felhábotodtam a videóban szereplő Kasza Tibor és a londonimagyarok.hu

bemutatásával. Idézem:

"A londoni magyaroknak segítő szervezet..."

 Nem vitatom, hogy segítenek, de ez egy üzleti vállalkozás, mely szobákat ad bérbe londoni magyaroknak. Vagyis nekik az az érdekük, hogy kiutazzon a delikvens, kifizesse a lakbért és a kaució. 

Idézet a weboldalról:

"Az elhelyezkedésben való segítségnyújtás cégünk részéről kizárólag lakóink számára elérhető! Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy nem munkaközvetítő irodaként üzemelünk, hanem egy plusz szolgáltatásként, INGYEN probáljuk segíteni a lakóinkat a mielöbbi munkába állásban.  Munkaügyi tájékoztatónk keretében minden lakónknak segítünk az önéletrajz elkészítésében, időpontot kérünk a National Insurance szám interjújára  es átadjuk a partnercégeink listáját, melyen a cégek elérhetőségei mellett teljes körű magyar leírás található az adott munkáltató által kinált pozíciókról, a munkavállalóval szemben támasztott követelményekről (pl: angol nyelvtudás szintje, esetleges szakképzettség vagy az adott pozícióban megszerzett korábbi tapasztalat), a jelentkezés módjáról, s ezeken felül minden ide kapcsolódó információról. Partnercégeink egy állásinterjút követően döntik el, hogy felveszik-e a jelentkezőt vagy sem. Amennyiben valaki megfelel a cég elvárásainak, akkor alkalmazni fogják, ha viszont valamilyen oknál fogva nem tud eleget tenni a követelményeknek (Pl: nem rendelkezik a kivánt nyelvtudással vagy szakképzettséggel), akkor a mi ránk való tekintettel sem fogják alkalmazni."

 

Szóval a felháborodásom oka ez:

Munkával és ingyenes ügyintéséssel toborozzák a lakókat. De könyörgöm!

Ha valaki szobabérléssel foglalkozik, ne akarjon holmi jóakaróként

tetszelegni.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vámszedők


2011.06.18. 17:34 Árpádiusz

Londonimunka.net

 

 Június végén az egyik olvasóm a véleményemet kérte a londonimunka.net-ről. Pár napra rá meg is kapta a válaszlevelemet. A történet azonban a mai napon folytatódott. Kaptam egy "hivatalos" kommentet az érintett cégtől. Ebben felsorolásra kerülnek a szolgáltatások, melyeket a cég nyújt.

 Viktor9 privátban kapta meg a válaszomat, mint mindenki más, aki a véleményemet kérte. Ennél fogva csak a két kommentet közlöm, saját, nyilvános véleménynyilvánítás nélkül. Tehát hallgattassék meg a másik fél is....

 -------------------------------------------------------------------------------------

Viktor9 2011.06.22. 19:01:24

Szia Árpidusz!

 

nekem ugyan az a helyzetem, mint francoisnak, nekem ez a cég ajánlott segítséget: www.londonimunka.net/

mit gondolsz róluk?csak a szállásért kérnek pénzt azt mondják segítenek, de miben is?

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Londonimunka.net 2011.07.09. 17:04:56

Az alabbiakban lathato amit a Londonimunka.net kinal ugyfelei reszere:

 

- INGYENES munkakozvetites,

- INGYENES segitsegnyujtas a National Insurance szam, bankszamlaszam igenyleseben. Valamint magas szinvonalu oneletrajz szerkesztes az anglia igenyeknek megfeleloen.

- Kulturalt, szinvonalas szallasok kedvezo aron. Kepek es informacio az ingatlanjainkrol a www.londoniszallasok.com weboldalon lathato.

 Ezen felul minden ugyfelunk reszere adunk:

- Ajandek simkartyat £5 feltoltessel

- Ajandek Oyster kartyat £5 feltoltessel (tomegkozlekedeshez)

- Ajandek £2 erteku London terkepet

- Nincs regisztracios dijunk

- Nincs kulcsdepozit

 Tovabbi informacio:

 Honlap: http://www.londonimunka.net                

www.londoniszallasok.com 

Email: londonimunka@hotmail.co.uk 

vagy info@londonimunka.net

Tel: +36 20 211 5247 vagy +44 7989 121 450

Skype: londonimunka.net

 

2 komment

Címkék: vámszedők


2011.06.16. 12:33 Árpádiusz

Angol típusú kizsákmányolás

 Anglia a bankárok és az jogászok fellegvára. A cégek pedig kihasználnak minden lehetőséget, ami törvényileg megengedett, hogy minél több haszonra tegyenek szert. Nem képeznek kivételt ez alól a munkaerő kölcsönző ügynökségek sem. Persze itt is megvan az a szektor, amelyikre ez valójában jellemző. Hiszen egy nagynevű, bizonyos minőségi szinten mozgó cég nem fogja magát azzal blamálni, hogy a törvényesség mezsgyéjén járjon. Ez a fajta trükközés az „alja munkával” foglalkozó ügynökségekre jellemző leginkább. Ők bevállalják a törvénytelen dolgokat is. Kihasználva a hozzájuk regisztrálók kondícióját. Hisz ilyenkor nem csak arról van szó, hogy valaki nincs tisztában a jogaival vagy, hogy, a nyelvi nehézségek miatt nem tud kiállni az igazáért. A legnagyobb baj a kiszolgáltatott helyzet, amibe a többség van. Ez egyfajta ördögi kör, amiből nehéz a kikerülés. De hogy, érthető legyen. Van egy tanácsadó, könyvelő cég. A Legal-E 2008 óta működik és célja, hogy maximalizálja a munkaerő kölcsönző cégek bevételét a bérmunkások kárára. A céget már beperelték néhányszor, de kihasználva a kiskapukat, folyamatos nyerésre állnak. Ez a cég többek között kapcsolatban áll a következő ügynökségekkel:

-Cue Personnel,

-First Call,

-Gap Personnel.

 A felsoroltak közül bármelyik ügynökséggel szerződik le a munkavállaló, egyúttal az orra alá nyomják a Legal-E-s  szerződést is. Ez egy 2 oldalas, nagyon apró betűs dokumentum, mely 2 lényeges elemet tartalmaz. 1. A cég, összeghatár nélkül, bármilyen indokkal levonhat a dolgozó fizetéséből. Ez a bérpapíron „expenses” vagyis költségek címszóval szerepel. 2. A cég 12,07%-kot levon a dolgozó fizetéséből „holiday saving” azaz szabadság előtakarékosság címszóval. Ez azt jelenti, hogy a cég fizet neked szabadságot, de ezt a te pénzedből teszi. Elvileg ez jogszabály ellenes, de hála az angolszász jogrendszernek, mindezt megteheti, ráadásul azzal, hogy aláírod a szerződést, te ezt el is fogadod.

 A törvény mezsgyéjén való séta után jön az, ami még mindig nem illegális, de felettébb gusztustalan. A fent felsorolt ügynökségeknél mind bevált gyakorlat a szabadság pénz benyelése. De ehhez már nem kell a Legal-E. Ez pedig úgy zajlik, hogy munkaév vége felé közlik, az emberekkel, senki se mehet szabadságra, mert a bérlő cégnek minden emberre szüksége van. Azután eljön a január. Nincs munka, mindenki menne szabadságra. Ekkor szembesülnek azzal, hogy a tavalyi szabadságuk eltűnt, mint a tavalyi év. A fel nem használt szabadság nincs, és a fizetésükből levont holiday saving is elúszott. De mégis mit tehet az ember, ha úgy érzi, átvágják? Valójában semmit. 

 Mi a megoldás? Nemrég valaki megkérdezte, melyik ügynökségnek dolgozok. Mikor közöltem a cég nevét, furcsa választ kaptam „-Akkor te beszélsz angolul?!” Nos, igen, beszélek egy kicsit. De nemrég a Gap Personnel megkeresett fejvadász jelleggel, egy állásajánlattal. Próbáltam lerázni a céget, de az ügyintéző nem tágított. Úgy látszik tetszett neki az önéletrajzom. Amit viszont az irodába műveltem már nem annyira. Közöltem vele, hogy nem vagyok hajlandó aláírni a Legal-E-s szerződést, csak a Gap-ost. Bár az interjú ezek után is lezajlott, nem valószínű, hogy valaha is vissza fognak hívni telefonon. Legalább is remélem, hogy nem….pedig milyen jól hangzott a 7 fontos alap órabér...

33 komment

Címkék: munkajog munkavállalás vámszedők


2011.06.15. 20:32 Árpádiusz

Lehúzás angolosan

 Most következzen egy példa, hogyan csinálják itt a tudatlan munkavállalók lehúzását. A cím se véletlen, hiszen ezt a módszert nem igazi angolok csinálják. Olyan angol állampolgárok, akik etnikumuk szerint pakisztáni, indiai vagy arab vérvonallal rendelkeznek. Egyébként én kis naiv, azt hittem, ezt a módszer már nem divat. Ugyanis közel 5 éve hallottam erről először és sokáig azt gondoltam, rengeteg ember járt már pórul, ezért híre ment a nagyvilágban. Sajnos nem így történt. Legutóbb egy Angliába tévedt magyar honleány blogjában olvastam, aki idén tavasszal került hasonló helyzetbe. Ő ráadásul fel se fogta mi történt, hisz a bejegyzése szerint még mindig arra vár, hogy visszahívják dolgozni….Apropó! Van egy kifordított közmondásom: Nagy az Isten állatkertje, de Anglia nagyobb…és ha már itt tartunk….

 Kezdetnek vala a bárány vagy birka..izé…a jól felkészült kalandor. Ők azok akik kijönnek ide pénz és angoltudás nélkül. A nagy számok törvénye alapján ( vagyis ők vannak többen) megtalálják a saját fajtájukat, itt Angliában. Persze a többségük segítőkész, de hát a minőség…szóval jön a segítség és a sok jótanács. Ennek eredményeként a friss birkahús mellé elkészül a friss, angolnyelvű önéletrajz is. Helyben szerkesztve, internet kávézóban kinyomtatva, munkakeresési jótanácsokkal fűszerezve. Ezzel el is készült a hogyan dolgozzunk sokat, ingyen nevű dolog:

 Vagyis, a friss hús elindul a főutcában és bemegy az összes utjába akadó üzletbe. Na, nem vásárolni, hiszen pénze nincs, hanem munkát keresni. A cél pedig, hogy egy kávézóban vagy kebabos boltban el tudjon helyezkedni. Az országos hálózattal rendelkező, franchise rendszerben működő cégek nem nagyon foglalkoznak az ilyen típusú munkakeresővel. Legtöbbször elküldik őket a központi irodába. Nagy ritkán persze a menedzser beinvitálja a munkakeresőt egy-két szó erejéig, de többre nem is jutnak, a nyelvtudás hiányában.

 Akik viszont harapnak a birkahúsra, azok az egy-két bolttal rendelkező, helyi kebabosok. Fel is ajánlanak munkát, már másnap lehet kezdeni. A próbanapot! Ez lehet egy-két nap, maximum két hét. A főnök bátorságától és rutinjától függően. A birka is örül, hiszen végre dolgozhat, talán még a maradékból is ehet. Azonnali munka és ingyen kaja. Hmm. Jól hangzik! Szóval lehet dolgozni, mosogatni, takarítani. Aztán jön a fekete leves. A tulaj két dolgot közölhet. Ha csak pár napot voltál ott, akkor azt mondja, hogy sok a jelentkező és mást is ki kell próbálnia. Menj haza és várj a telefonhívásra. Fizetés nem jár, hiszen próbamunkát csináltál. Várd a telefonhívást, ahogy a korábban említett lány is teszi. Ha a főnök rutinosabb, akkor két hét munka után kirúg valamilyen okkal, még mielőtt, az első fizetést megkaphatnád. Csúnya nézés, kiabálás. Körítés ízlés szerint. A lényeg, pénz nincs. Mint ahogy nincs szerződés, se semmi egyéb, amivel védhetné magát a szerencsétlen. Game over!

Szólj hozzá!

Címkék: munkajog munkavállalás vámszedők


süti beállítások módosítása