Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.02.03. 09:23 Árpádiusz

Munkaközvetítő ügynökségek - Bevezetés

 Angliában a legegyszerűbb módja a munkakeresésnek, ha beregisztrálsz egy ügynökséghez. Ennek oka szintén egyszerű. Ebben az országban minden ügynökségeken keresztül megy. Mint ahogy Magyarországon is divat az „alvállalkozó téma” ugyanúgy itt is. Leszámítva, hogy itt nem a korrupció a mozgatórugó, hanem a kényelem. Minden cégnek egyszerűbb felhívni egy ügynökséget, hogy kell pl. 120 óra munkaerő, mint alkalmi munkavállalókat vadászni az utcáról.

  Tehát vannak az ügynökségek, ahová az ember lánya/fia bemegy. Kitölti a regisztrációs űrlapot és lehet, hogy már aznap dolgozhat is. A dolog hátránya a bizonytalanság. Mert előfordul sok esetben, hogy egy héten csak 3-4 napra akad munka, de olyan is, hogy „ott ragad” egy helyen és folyamatosan tud dolgozni. Ez sok mindentől függ. Mennyire kell az ember a bérlő cégnek, a melós mennyire válik be illetve, hogy az ügynökség kit hogyan oszt be munkára. Én is jártam úgy. hogy a „beetetés” időszakában folyamatosan dolgoztam éjszaka, pótlékot is kaptam. Cserébe hallgattam minden alkalommal, hogy megy ez még jobban is, csináld gyorsabban, meglátod, kapsz céges szerződést, ha így folytatod. Aztán kiderült, hogy a cégnek nem éri meg átvenni, mert akkor magasabb órabért kellene fizetnie és ez által a munkakedv is lanyhult. Az ügynökség átrakott délutános műszakba és az új hússal foglalkoztak. Hiszen ők még nem tudták mi a pálya. Majd csökkentek a munkanapok száma is és szerencsére még a „csúcson” hagytam ott a céget és találtam meg a mostani munkahelyemet ahol már 3 éve vagyok. Persze nem akarok innen nyugdíjba menni, de ez a blog nem az én sztorimról szól.

 

Az ügynökségek is szakosodva vannak. Vagyis, nem mindegy hova mész vagy te mit szeretnél csinálni. Hiszen ha egy étterembe v. kávézóba szeretnél dolgozni, akkor nincs értelme elmenni egy olyan céghez, ami raktárakba közvetít rakodó vagy csomagoló munkára. Szóval érdemes ebből a szempontból is informálódni. Igazából nincs nagy választék az ügynökségekből, de mindegyiknek sok irodája van London szerte és persze mindenkinek megvan a saját körzete.

 Ennél fogva a belvárosban inkább a szolgáltató szektor van jelen. Konyhai kisegítő, pincér vagy szállodába takarító, szobalány munkát lehet találni. A külső részen inkább a termelő, gyári munka illetve a raktári munka megy.

 Bérezés szempontjából a minimál várható a munkahelyek 90%-nál, ami jelenleg bruttó 5,93 GBP/óra. 2011. októbertől pedig 6,08 font. Ez azt jelenti, hogy magas óraszámba kell dolgozni ahhoz, hogy megérje a kinttartózkodás. Aki viszont a saját szakmájában kíván elhelyezkedni, annak a szakmai blogbejegyzés-sorozatomat ajánlom. 

 

2 komment

Címkék: anglia london ügynökségek munkavállalás pénzkereset


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antonela 2011.12.13. 19:26:20

Tisztelt blog tulajdonos, minden elismerésem nagyon szep es oszinte munkat hozott ossze!Erdekelne a szakmai blogbejegyzés-sorozata is csak nem talalom, legyen szives segitsen a kiigazodasban!
Tovabbi sikeres blogolast a jovo evben is!

Árpádiusz 2011.12.13. 19:32:46

@Antonela: Kedves Antonela! Köszönöm az elismerést! A szakmai rész a márciusi és az áprilisi archívumban található, az archívum rész pedig a jobb oldalon van az egyik oldaldobozban a Facebook-os rész alatt. Kellemes böngészést kívánok!
süti beállítások módosítása