Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.10.14. 20:53 Árpádiusz

Vidéki Anglia - Kisváros

Mondhatnám, hogy a kisvárosi életet csak ínyenceknek ajánlom. Csak olyanok válasszanak kisebb várost, akik nagyon jó háttérrel rendelkeznek, és hosszú távra terveznek. Ebben az esetben ugyanis a helyi, megbízható segítség és a megfelelő anyagi háttér egyaránt fontos. Persze sok olyan embert ismerek, aki az általam ajánlott kondíciók hiányában ment vidékre, de a többségük nem is elégedett a helyzetével, kitörni pedig a helyzetéből fakadó anyagi korlátok miatt nem tud. De lássuk, miről is beszélek, vagyis mire van szükség:

- Angol nyelvtudás

- Elegendő kezdőtőke legalább egy hónapra

- Helyi, megbízható segítő

- Elegendő idő a kiutazás megszervezéséhez

- Tervek és információk a munkakereséssel kapcsolatban

 Nekem 3 dolgot kellet mérlegelnem, amikor a költözésen gondolkodtam. Három fontos tényezőt.

1. A ház, amiben lakom. Londonban 15-en laktunk egy házban és folyamatos volt a feszültség.

2. A város, ahol élek. Vagyis ne érezzem magam feszültnek, ha este ki kell menni az utcára és ne forduljon fel a gyomrom közterületen a kosz és a bűz miatt.

3. A munkám. Kellemes környezetben, jó pénzért, előléptetési lehetőséggel. Erre Londonban semmi esélyem nem volt. Bár elláttam a csoportvezetői teendőket, hivatalosan ez nem mutatkozott meg, se pénzben, sem pozícióban.

 Négy és fél év London után a költözés mellett döntöttem. Az én esetemben a város kiválasztásában nagy szerepet játszott, hogy egy nagyon jó barátomhoz költöztem. Tehát megvolt a helyi segítő, bár ez esetben inkább a személyes kötődés volt az indok, nem a segítség. Prestonban 3 éve jártam először és részemről szerelem volt első látásra. Hosszú távra tervezek, itt szeretnék családot alapítani és bár biztosan van szebb város is Angliában, nekem ez a 120,000 lakosú város tökéletesen megfelel. A munkakeresés már kemény dió. Hiába tudok felmutatni közel 4 év angol referenciát, itt szinte a nulláról kell majd felépíteni a karrieremet, de ezt belefér.

 Szóval a személyes példám is azt mutatja, hogy nem egyszerű. Idő, türelem és kitartás kell, de ha valaki hosszú távra tervez, akkor megéri. Ha valaki családostól akar kijönni, vagy itt akar letelepedni és családot alapítani, annak ez nagyon jó alapnak. De csak akkor, ha a korábban felsorolt kondíciókkal rendelkezik. Ellenkező esetben, csak annak a bizonyosnak a rossz végére fog állni…

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: anglia munkavállalás nyelvtudás előkészület


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása