Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.10.16. 18:18 Árpádiusz

Rómában mint a rómaiak

 

 Nemrég olvastam egy felmérésről melyben az szerepel, hogy a magyar lakosság 75%-a nem beszél semmilyen idegen nyelvet. Nekem itt Londonban rosszabb a tapasztalatom. Ezzel csak az a baj, hogy itt az angol a hivatalos nyelv. Ha bármit el akarsz intézni, legalább alapszintű nyelvtudás kell. Persze sokan nekivágnak nulla angollal és akkor jön az, hogy ”légyszi gyere, mert nem értem”. De ami rosszabb az az, hogy így esély sincs normálisabb melóhelyet találni. Ezért van az, hogy sokan panaszkodnak. Szar a meló. Tettél ez ellen valamit? Nem! Akkor?

Pár hónapja megkértek, hogy tolmácsoljak az egyik ügynökségnél. Ott volt egy csaj a pasijával, aki hónapok óta nem dolgozott, angolul csak köszönni tud. Nagyon kellet a cégnek az ember. Ezért behívták a srácot az irodába. Itt elkezdődött a szokásos csevegés, hogy az ügyintéző fel bírja mérni a versenyzőt. Az alábbi dialógus hangzott el:

-Hello! How are you?

-Hi! I’m Ferenc...Ferenc Szabó.

-Ok!Where do you live?

-??????????

-Wembley, Harrow?

-Öööö. Yes, yes, I’m Szabó!

 Természetesen nem kapott a srác munkát, de amit ezek után mondott az nekem kicsit durva volt. Kiakadt, hogy ez az ügynökség, ahol több száz magyar regisztrált már, miért nem alkalmaz magyar nyelvű ügyintéző. Azért, mert ez Anglia vazze!

 Tehát kijöhetsz nyelvtudás nélkül. Könyöröghetsz, hogy segítsenek az ügyintézésbe, de akkor  csak az aljamunka marad mindvégig. Vagy tanulsz és esélyed van jobb munkára, magasabb fizetésre.

 

1 komment

Címkék: munkavállalás nyelvtudás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása