Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.10.17. 12:31 Árpádiusz

Munkalehetőségek

 

Angliában (ellentétben Magyarországgal) tudják mi az öngerjesztő gazdaság. Vagyis ha új munkahelyet teremtesz, azzal még több munkahelyet teremtesz. Hiszen aki idejön élni és dolgozni annak vannak szükségletei. Enni, inni, aludni, utazni, stb. mindenkinek kell.

Persze itt meg lehet figyelni egyfajta kasztosodást. Egy magyar vendégmunkásból nem lesz menedzser, de egy ízig-vérig angol se fog szállodai szobát takarítani. Vagyis mindenkinek megvan a helye.

De most térjünk vissza a munkalehetőségekre. Az átlag minimális nyelvtudással, magyar referenciával érkezik és ezzel nem is megy sokra. Lehet neked elismert szakmád, de az angolok csak az angol tapasztalatot fogadják el. Nem hatja meg őket a követség által hitelesítet, angol nyelvre lefordított bizonyítvány. Ennél fogva a kiérkezők többségének el kell indulni a szamárlétrán.

 Angliában viszonylag könnyű munkát találni. Sokkal könnyebb, mint otthon, de ez nem jelenti azt, hogy az első munkahelyet mindenki szeretni fogja. Sőt. Én azt szoktam az újoncoknak mondani, hogy bármilyen munkát is kap elsőre, azt fogadja el. Dolgozzon, legyen bevétele. Szerezzen tapasztalatot.

Sokkal könnyebb, kiegyensúlyozottan, állandó bevételi forrás mellet-munkát keresni, mint üres zsebbel járni az utcát.

 És akkor mire számíthatsz. Alapszintű munkára. Most nem akarok kitérni arra, ha valaki többdiplomás, kiváló angoltudással jön ide, hiszen ők nagyon kevesen vannak. Ezért kizárólag az átlagos kalandorok lehetőségéről beszélek.

  Tehát kezdetben vala az ügynökség. Itt be kell regisztrálni és várni a telefonhívásra. Ezek a cégek egyrészt gyári, raktári, élelmiszer-ipari munkákra szakosodtak. A másik típus a szolgáltató ipar. Értsd pincér, felszolgáló, szállodai- takarító. A beosztások szempontjából, nem sok választási lehetőség van.

A fizetés minimálbér, de itt jön a lényeg. Átlag szakma, átlag munka. Mit kapsz ezért? Kutyába vesznek.  Akár csak otthon! De itt több a csont ...

 

Szólj hozzá!

Címkék: munkavállalás pénzkereset


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása