Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.11.13. 13:09 Árpádiusz

Bankszámla

 


 Fizetésedet több féle képen kaphatod kézhez. Ezek módozatait szeretném most felsorolni.

 Csekk. A legtöbb munkáltatónál működik a módszer. A csekket nagyon sok helyen, nem csak bankoknál lehet beváltani. Hátránya a 10-15 %-os kezelési költség.  Idegen bankszámla. Néhány esetben a munkáltató elfogadja, hogy más nevére szóló banki adatokat adjál meg és így, egy már meglévő bankszámlára utalják a fizetést. Nekem eszembe nem jutna ... A legegyszerűbb saját bankszámla nyitása. Angliában jópár bank van, de csak néhány ad lehetőséget az egyszerűsített bankszámlanyitásra. Kommentezés nélkül, csak a friss alapadatokat kívánom közölni. Sem a tarifákat, sem a számlatípusokat nem kívánom részletezni.

 Barclays

Lehetőség van CashCard számla nyitására. Ebben az esetben elég az útlevél és a személyi igazoltvány bemutatása. Hátránya  a bankkártya típusa. Ezzel a kártyával kizárólag a bankkártyát kibocsájtó bank ATM automatáit használhatod pénzfelvételre, ill. a bankfiókban juthatsz hozzá a pénzedhez. Vásárolni a kártyával nem lehet.

 Bankszámla megnyitásához szükséges:

- Útlevél

- Személyi igazolvány

- Lakcím igazolása. Bármilyen hivatalos levél, ami a te nevedre szól és angliai címre érkezett.

 Co-operative:

Minimum fél éves, Angliában való tartózkodást kell igazolni. Tehát ez a bank kiesik.

 Halifax:

Bankszámlanyitás kizárólag postai úton történik.

 HSBC:

Lehetőség van CashCard számla nyitására. Ebben az esetben elég az útlevél és/vagy személyi igazoltvány bemutatása. Hátránya  a bankkártya típusa. Ezzel a kártyával kizárólag a bankkártyát kibocsájtó bank ATM automatáit használhatod pénzfelvételre, ill. a bankfiókban juthatsz hozzá a pénzedhez. Vásárolni a kártyával nem lehet.

Bankszámla megnyitásához szükséges:

- Útlevél és/vagy Személyi igazolvány

- Lakcím igazolása. Bármilyen hivatalos levél, ami a te nevedre szól és angliai címre érkezett.

  Lloyds:

Bankszámlanyitás kizárólag postai úton történik.

 Nationalwide:

Bankszámlanyitás kizárólag postai úton történik.

 Natwest:

Bankszámla megnyitásához szükséges:

- Útlevél

- Személyi igalolvány

- Lakcím igazolása. Kizárólag közüzemi számlalevél, ami a te nevedre szól és angliai címre érkezett.

 

Santander:

 A kondiciók hasonlóak a Co-operativ bank elvárásaihoz.

 Megjegyzés: a legegyszerűbben a Barclays és a Lloysd nyit számlát, de ebben az esetben az ügyintézőn múlik, hogy intéz vagy bonyolít…

 

4 komment

Címkék: bank előkészület


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zümmmi 2011.01.13. 13:47:35

Nekem csak az nem világos, hogy miért kell az angliai lakcím igazolása? Mint EU polgár tudtommal ott nyithatok számlát ahol jólesik. Vagy nem?

Árpádiusz 2011.01.13. 19:05:48

Az EU-s szabályozással nem vagyok tisztában. De mint láthatod a bankok feltételei között is sok a különbség. Sőt, már magán az ügyintézőn is sok múlik. Ugyanis ha segítőkész, akkor végzel fél óra alatt, de ha peched van akkor beleköt az élő fába is.

Vektorigo · http://iranylondonblog.hu 2011.10.10. 20:34:17

Mi az h csak postai úton nyitnak? Ha szerencséd van akkor személyesen is. Lloyds és Barclays legalábbis

Árpádiusz 2011.10.10. 20:36:34

A Lloyds-nál már nem. Erre 2 visszajelzés is volt. 2011. július London és 2011. szept. Preston. A Barclays viszont engedékenyebb lett.
süti beállítások módosítása