Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2010.12.07. 16:09 Árpádiusz

Házbérlés családosoknak

 Azt hiszem az ingatlanbérlésnél remekül megmutatkozik az a tendencia, mi szerint az ügyfél van a szolgáltatóért. Sajnos ezt sok helyen tapasztaltam, de ingatlan esetében ez nagyon is jellemző. Igaz, ennek okait sokáig lehetne boncolgatni, de azt hiszem itt most nem ez a lényeg.

 Angliában, ha tehetik, az ingatlanirodák lehúzzák a háztulajdonost és az albérlőt egyaránt. Egyrészt amikor valaki bemegy egy irodába, akkor sok helyen kérnek regisztrációs díjat az ingatlan tulajdonosától és a bérlemény keresőktől egyaránt, másrészt bérleti díjon 8-10% haszon van az ingatlanosnak. De nem rohanjunk a dolgok elejébe.

Az, aki otthonról próbál kiadó lakást keresni, igazi zsákbamacskára számíthat. Ha irodával veszi fel a kapcsolatot, akkor jó esélye van arra, hogy a kiszemelt ház már nem lesz meg. Viszont „van másik” alapon ez még mindig a biztosabb. Ugyanis, ha magánszemélytől szeretne az ember közvetlenül bérelni, akkor nincs másik. Ismerek olyat, aki csak azért nem az utcán töltötte az első heteit Angliában, mert volt „B” terv. Vagyis egy ismerős a városban, aki befogadta őket. Hiába volt ígéret, megegyezés, a tulaj az utolsó pillanatban másnak adta ki a házat, nem törődve semmivel.

 Vidéken, amire számítani lehet, az általában fél év kaució befizetése lakás vagy ház esetében. Ez pedig komoly teher a családi kasszának. A házak felszereltsége szinte nulla. Ezért a háztartási eszközökre is költeni kell vagy otthonról hozni.

London egy külön kategória ebből a szempontból. Itt sokkal rosszabbak a tapasztalatok. Az ingatlanosok szeretik leellenőrizni a jelentkezőket. Munkaviszony, hitelképesség érdekli őket a leginkább. De ami a legdurvább, hogy sokszor hónapokig kell várni, mire az ember kap valamilyen ajánlatot. Tehát már azok is lassan haladnak előre, akik itt élnek, otthonról intézni pedig még rosszabb.

 Persze nem mondom, hogy lehetetlen. Igenis lehet házbérlést intézni Magyarországról, de nem egyszerű. Nagy körültekintést és szervezést igényel a dolog. Mivel egyén függő, hogy ki melyik városba szeretne költözni, ezért segítségül egy gyűjtőoldalt tudok ajánlani, ahogy az ingatlanügynökségekre lehet rákeresni város szerint:

 

http://www.primelocation.com/uk-estate-agents/

2 komment

Címkék: szállás előkészület


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állás hol? · http://www.cvonline.hu 2011.11.09. 14:45:35

Tehát nem csak a munkakeresés de a lakáskeresés is nehezen működik Angliában? Javaslat ilyen esetekben?

Árpádiusz 2011.11.09. 14:50:50

@Állást Keresek: Szia! tudom, hogy hülyén hangzik, hiszen az embereket a pénz motiválja, vagyis annak hiánya, de a tőke a lényeg. Ha van elég pénzed, akkor ki tudod fizetni a szállást és ki tudod húzni az első fizetésig.
süti beállítások módosítása