Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.01.19. 07:12 Árpádiusz

Pénzátutalás Magyarországra

 Angliában két olyan cég van, melynek Magyarországon is vannak kirendeltségei, így rajtuk keresztül lehet pénzt hazaküldeni:

 

Western Union

Saját üzlethálózattal nem rendelkeznek Angliában. Viszont sok boltban hozzáférhető a szolgáltatásuk. Így személyesen lehet elintézni a pénzküldést és az pár napon belül megérkezik Magyarországra. Magyarországon a Magyar Postával állnak szerződésben, ennél fogva bármely postahivatalban fel lehet venni a pénzt.

Kényelmesebb módja a pénzküldésnek, ha valaki a Western Union honlapján keresztül intézi a pénzküldést. Ebben az esetben a fizetés bankkártyával történik. Ha valaki csak néhány alkalommal akarja ezt a szolgáltatást használni, akkor különösebb gond nélkül megteheti. Ha viszont rendszeresen akar pénzt küldeni a WU honlapján keresztül, akkor be kell, hogy regisztrálja magát.

http://www.westernunion.com

MoneyGram 

Magyarországon mindössze 16 fiókkal rendelkező céggel áll kapcsolatban. A MoneyGram esetében is lehet személyesen intézni a pénzküldést illetve az internet használatával. Bővebb információt a cég honlapján találhatsz:

https://www.moneygram.com

 

Money Transfer Card 

Bizonyos bankoknál lehetőség van olyan bankkártyát kérni, mely kizárólag bankautomatás kézpénzfelvételre használható. Ebben az esetben az igénylő a nevén futó bankszámlához csatolva, de külön számlaszámmal kapja meg a kártyát. Erre a számlára elhelyezett összeget vehetik fel az otthoniak a bankautomatából.

 

 paypal-logo-2010.jpg

PayPal 

Internetes pénzutalási forma, mely használatához a küldőnek és a fogadónak egyaránt szüksége van bankszámlára. Ebben az esetben a Paypal közvetítő szerepet játszik és bárki regisztrálhat. A regisztráció angol, francia, spanyol és kínai nyelven történhet. Szerencsére  van magyar nyelvű „blog” ami magyarul magyarázza el a regisztráció menetét:

http://magyar-paypal-regisztracio.blogspot.co.uk/2007/12/paypal-regisztracio-1.html

 A regisztrációt követően a bankszámlát és/vagy bankkártyát hitelesíteni kell. Ennek menete a következő: a PayPal generál egy kis összegű tranzakciót, mely referencia kódot kap. Az összeg és a referenciakód megadásával lehet a hitelesítést elvégezni. Ezen fizetési mód egyetlen hártánya az, hogy a hitelesités időbe telhet.

Hivatalos honlap: https://www.paypal.com

Hivatalos leírás: https://www.paypal-europe.com/magyar

 

Szólj hozzá!

Címkék: bank pénzkereset


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása